2013-06-29 11:35:06
Φωτογραφία για Ιράν: Κανονικά συνεχίζεται το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου
Το Ιράν θα συνεχίσει με το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του σχετικού με την πυρηνική ενέργεια οργανισμού της χώρας...γεγονός το οποίο υποδηλώνει ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή πορείας, παρά το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν στις 14 Ιουνίου.

Ο Φεργεντούν Αμπασί-Νταβάνι, επικεφαλής του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας της χώρας, τόνισε ότι η παραγωγή πυρηνικών καυσίμων θα συνεχιστεί, σύμφωνα με τους προαναγγελμένους στόχους της Τεχεράνης. Καμία αλλαγή δεν θα επέλθει επίσης και στον εμπλουτισμό που συνδέεται με την παραγωγή καυσίμων, πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο κ. Νταβάνι μιλώντας μέσω διερμηνέα σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας με θέμα την πυρηνική ενέργεια, υπογράμμισε ότι οι εργασίες που διεξάγονται στις υπόγειες εγκαταστάσεις Φόρντοου θα συνεχιστούν απρόσκοπτα.

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι ο εμπλουτισμός ουρανίου γίνεται για την τροφοδοσία ενός δικτύου πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας, ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πυρηνικών βομβών, ενδεχόμενο για το οποίο η Δύση έχει εκφράσει της ανησυχίες της. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ