2013-07-01 05:37:04
Φωτογραφία για Με ήρωα τον Μπουφόν, 3η η Ιταλία
Με ήρωα τον Τζιανλουΐτζι Μπουφόν, η Ιταλία κατέκτησε την 3η θέση στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, καθώς... στον μικρό τελικό νίκησε στο «Αρένα Φόντε Νόβα» του Σαλβαδόρ με 3-2 την Ουρουγουάη στα πέναλτι (2-2 κανονική διάρκεια και παράταση), με τον διεθνή πορτιέρο να πιάνει τρεις εκτελέσεις των αντιπάλων του. Με δέκα παίκτες από το 110’ η «σκουάντρα ατζούρα»!

Στη κανονική διάρκεια του αγώνα η Ιταλία πήρε δυο φορές προβάδισμα, στο 24’ με γκολ του Ντάβιντε Αστόρι, και στο 73’ με τον Ντιαμάντι, αλλά για την «σελέστε» ισοφάρισε δυο φορές ο Καβάνι στο 58’ και στο 78’. Έτσι, το 90λεπτο έληξε 2-2, ενώ δεν άλλαξε κάτι και στην παράταση, αν και η Ιταλία από το 110’ έπαιζε με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μοντολίβο!

Στη διαδικασία των πέναλτι ο Μπουφόν απέκρουσε την εκτέλεση του Φορλάν, ενώ μπλόκαρε τη μπάλα σ’ αυτές των Κάσερες και Γκαργκάνο. Για την Ουρουγουάη σκόραραν ο Καβάνι και ο Σουάρες.


Για την Ιταλία κατάφεραν να ευστοχήσουν οι Ακουϊλάνι, Ελ Σααραουί, Τζακερίνι, ο Μουσλέρα απέκρουσε το πέναλτι του Ντε Σίλιο Διαιτητής: Τζαμέλ Χεμουντί (Αλγερία)

Οι συνθέσεις

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα (81' Άλβαρο Περέιρα), Λουγκάνο, Γκοντίν, Μαρτίν Κάσερες, Αρέβαλο Ρίος, Γκαργκάνο, Κριστιάν Ροντρίγκες (56' Άλβαρο Γκονσάλες), Φορλάν, Καβάνι, Λουίς Σουάρες.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Μάτζο, Αστόρι, Κιελίνι, Ντε Σίλιο, Ντε Ρόσι (70' Ακουιλάνι), Καντρέβα, Μοντολίβο, Ντιαμάντι, Ελ Σααραουί, Τζιλαρντίνο.

pamesports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ