2013-07-03 12:35:08
Φωτογραφία για Πύργος: Πλήγμα για την αγορά οι... οικονομικοί έλεγχοι της Tροχαίας!
Αλλεπάλληλα περιστατικά τροχονομικών ελέγχων που καταλήγουν σε οικονομικό έλεγχο και… αυτόφωρο αν διαπιστωθεί χρέος στην Εφορία, καταγγέλλει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Αθανάσιος Σκορδαλής, εκφράζοντας την αγωνία και τον φόβο των εμπόρων που, λίγο πολύ, είναι χρεωμένοι λόγω της κατάστασης και μ’ αυτά τα δεδομένα φοβούνται να…ξεμυτίσoυν από το σπίτι τους.

«Έχουν εξουσιοδοτήσει την Τροχαία να βγαίνει στο δρόμο και να κάνει ελέγχους. Ζητούν το ΑΦΜ, όχι μόνο από τον οδηγό αλλά και από τον συνοδηγό, και αν χρωστάς πάνω από 1.000, πας και αυτόφωρο. Μιλώ με συγκεκριμένα παραδείγματα για περιστατικά που έχουν γίνει στον Πύργο και στην Τρίπολή. Ενώ δεν τους βεβαιώθηκε παράβαση, στον μεν πρώτο ζητήθηκε το ΑΦΜ και σε επικοινωνία με το Κέντρο έγινε κάποια ταυτοποίηση που δεν ξέρουμε για ποιο λόγο και στη δεύτερη περίπτωση, πάλι δε βεβαιώθηκε παράβαση αλλά επειδή ο άνθρωπος χρωστούσε 1.200 ευρώ στην Εφορεία πήγε αυτόφωρο», λέει ο κ.Σκορδαλής.


Σημειώνει δε ότι τα περιστατικά αυτά έχουν θορυβήσει ιδιαίτερα τον εμπορικό κόσμο, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των εμπόρων, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, χρωστά από μικρά έως μεγαλύτερα ποσά στην Εφορία.

Πήγε να ξεχρεώσει τον ΟΑΕΕ και του ζήτησαν Φορολογική Ενημερότητα

Εξάλλου, ο κ.Σκορδαλής αναφέρθηκε και σ’ ένα ακόμα περιστατικό που φαίνεται να έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες, στο ΟΑΕΕ. «Πήγε συνάδελφος να ξεχρεώσει τις εισφορές του που είχαν φτάσει 14.000 ευρώ και ζήτησε να γίνει η έκπτωση των προσαυξήσεων, που δικαιούται για να ξεχρεώσει και του ζήτησαν φορολογική ενημερότητα. Ο άνθρωπος δεν μπορούσε να την πάρει γιατί χρωστούσε κάπου 1.000 ευρώ, τους το εξήγησε, ότι προσπαθεί να τα μαζέψει σιγά - σιγά και τελικά δεν του πήραν τα χρήματα και έφυγε έτσι», κατέληξε ο κ.Σκορδαλής.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ