2013-07-03 12:52:06
Φωτογραφία για Ρωσοκινεζική αρμάδα στην θάλασσα της Ιαπωνίας
Ένας κινεζικός στόλος αποτελούμενος από εφτά πολεμικά πλοία καταπλέει στην περιοχή του Βλαδιβοστόκ στην ρωσική Άπω Ανατολή για να συμμετάσχει στη μεγαλύτερη κοινή ναυτική άσκηση μέχρι σήμερα, μεταξύ Ρωσίας και Κίνας με τον κωδικό «Naval Interaction-2013».

Η άσκηση θα διεξαχθεί το διάστημα 5-12 Ιουλίου στην Ιαπωνική Θάλασσα και το μήνυμα που στέλνεται σε Ιαπωνία και ... ΗΠΑ είναι κάτι παραπάνω από σαφές, καθώς οι ρωσο-κινεζικές ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν λίγο μετά τις αντίστοιχες ανάμεσα στις ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, με την κωδική ονομασία «Dawn Blitz».

Το κινεζικό Ναυτικό στέλνει τέσσερα αντιτορπιλικά κατευθυνομένων βλημάτων, δύο φρεγάτες, ένα πλοίο λογιστικής υποστήριξης και τρία οργανικά ελικόπτερα επί των πλοίων.

Ένα απόσπασμα από φημισμένων κινεζικών ειδικών δυνάμεων επίσης επιβαίνει στα πλοία. μονάδα ειδικών επιχειρήσεων.

Στην άσκηση θα λάβουν μέρος 13 ρωσικά πολεμικά πλοία, περισσότερα από 10 αεροσκάφη και ελικόπτερα, ενώ το σενάριο περιλαμβάνει την ελευθέρωση πλοίου που έχει καταληφθεί από πειρατές, καθώς επίσης επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Περιλαμβάνονται επίσης, ανθυποβρυχιακές ασκήσεις, σενάρια ενεργοποίησης της αεράμυνας των πλοίων κ.λπ.
defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ