2013-07-05 09:58:03
Φωτογραφία για Αθώος μετά από 16 χρονιά
Ο 72χρονος ομογενής Γιώργος Σουλιώτης, αποφυλακίστηκε την Τετάρτη, μετά από δεκαέξι χρόνια σε Αμερικάνικη φυλακή για φόνο και εμπρησμό, με δάκρυα στα μάτια. Αγκάλιασε την οικογένεια του και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ήθελε μόνο να δει τον ήλιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των "Los Angeles Times", o ομογενής είχε καταδικαστεί σε ισόβια, χωρίς αναστολή, αφού είχε κριθεί ένοχος για εμπρησμό σε σπίτι που νοίκιαζε, το 1997 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της Μισέλ Τζόουνς, 31, και των παιδιών της, του 8χρονου Ντάνιελ και της 3χρονης Αμάντα. Μάλιστα η κατηγορούσα αρχή είχε ζητήσει τη θανατική ποινή.

Ωστόσο, σε Αμερικάνικο ομοσπονδιακό δικαστήριο η απόφαση ανατράπηκε αφού ο αυτόπτης μάρτυρας που είχε καταθέσει για την κατηγορούσα αρχή κρίθηκε αναξιόπιστος.

Προκειμένου όμως να αφεθεί ελεύθερος, ο Γιώργος Σουλιώτης δήλωσε ότι δεν αμφισβητεί τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια γιατί δεν φρόντισε να υπάρχουν ανιχνευτές καπνού στο σπίτι στο Μοντέστο που νοίκιαζε στα θύματα. Η μέγιστη ποινή γι' αυτές τις κατηγορίες είναι έξι χρόνια φυλάκιση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ