2012-04-06 11:06:07
Φωτογραφία για Ιαπωνικό «πλοίο - φάντασμα» βύθισε η αμερικανική ακτοφυλακή
Η αμερικανική ακτοφυλακή άνοιξε πυρ κατά ιαπωνικού πλοίου το οποίο εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο ανοιχτά της Αλάσκας. Το πλοίο είχε παρασυρθεί από το τσουνάμι που έπληξε τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας το Μάρτιο του 2011.

Το «πλοίο - φάντασμα», το οποίο βυθίστηκε, εντοπίστηκε τυχαία και θεωρήθηκε, καθώς ήταν ακυβέρνητο και χωρίς ρεύμα, πως αποτελούσε σημαντικό κίνδυνο για τα διερχόμενα πλοία.

Η ακτοφυλακή ανέφερε αρχικά ότι δεν επρόκειτο να βυθίσει το πλοίο «Ryou-Un Maru», καθώς ένα καναδικό αλιευτικό σκάφος προσφέρθηκε να το ρυμουλκήσει. Στη συνέχεια, ωστόσο, ένας Καναδός αξιωματούχος δήλωσε ότι δεν κατέστη δυνατή η ρυμούλκηση του ιαπωνικού πλοίου.

Το ακυβέρνητο αλιευτικό «Ryou-Un Maru» βυθίστηκε γύρω στις 6:15 μ.μ. (τοπική ώρα, 05:15 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας), σχεδόν πέντε ώρες, αφότου το σκάφος της Ακτοφυλακής άνοιξε πυρ εναντίον του.

«Είναι επιβεβαιωμένο», δήλωσε ο αξιωματικός της Ακτοφυλακής, Κιπ Ουάντλοου. «Το σκάφος βυθίστηκε και δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για την ναυσιπλοΐα στην περιοχή».

Όπως δήλωσε ο Μπεν Σέρμα, εκπρόσωπος της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας για τους Ωκεανούς και την Ατμόσφαιρα (NOAA), το «Ryou-Un Maru» ήταν ανάμεσα στα 1,5 εκατ. τόνων συντρίμμια που η ιαπωνική κυβέρνηση εκτιμά ότι παρέσυρε στη θάλασσα το τεράστιο τσουνάμι που προκλήθηκε από τον περυσινό σεισμό στη Φουκουσίμα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ