2013-07-08 20:06:40
Φωτογραφία για Πάτρα: 24ωρη απεργία και κατάληψη του Δημαρχείου για τις απολύσεις σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο Τρίτη με παράλληλη κατάληψη του Δημαρχείου της Πάτρας οι εργαζόμενοι στο Δήμο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απειλούμενες απολύσεις. Η απόφαση αποτελεί προάγγελο δυναμικών κινητοποιήσεων στον Δήμο της Πάτρας.

Σε πρώτη φάση από το Δήμο της Πάτρας θα απολυθούν 75 σχολικοί φύλακες και 49 δημοτικοί αστυνομικοί, ενώ αναμένεται και νέα "σφαγή" μετά το φθινόπωρο.

Στο μεταξύ αύριο το μεσημέρι στις 12 έχει προγραμματιστεί συνέντευξη του Δημάρχου με θέμα την επιχείρηση απαξίωσης των ΟΤΑ και τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων.

Χωρίς αποτελέσματα διεκόπη η συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Διοκητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) προκειμένου να διεξαχθεί το προγραμματισμένο για τις 16:00 ραντεβού των υπουργών με την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση των αρμόδιων υπουργών με την ΚΕΔΕ θα συνεχιστεί αύριο το πρωί, ενώ στη σημερινή συνάντηση οι δήμαρχοι εξέφρασαν τη διαφωνία τους για την διαθεσιμότητα των 3.500 δημοτικών αστυνομικών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών το μόνο παράθυρο αισιοδοξίας βρίσκεται στο γεγονός ότι ορισμένοι δήμαρχοι - αν και είναι πλήρως αντίθετοι στο ενδεχόμενο διαθεσιμότητας - φαίνεται να συζητούν το θέμα της κινητικότητας και σε αυτό το κρίσιμο σημείο θα εστιαστεί το αυριανό ραντεβού των δυο πλευρών.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στην ίδια σαπουνόπερα θεατές!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στην ίδια σαπουνόπερα θεατές!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ