2013-07-08 20:06:04
Φωτογραφία για Στην ίδια σαπουνόπερα θεατές!
Γράφει ο Μάγια

Η κυβέρνηση της «νέας συμφοράς», μέσω του μίσθαρνου προπαγανδιστικού μηχανισμού, εμφανίστηκε και πάλι διαπραγματευόμενη και ...κοπιάζουσα, αλλά τελικώς, ώ του θαύματος, η κατάληξη για ακόμη μια, πολλοστή, φορά ήταν αναμενόμενη. Έγινε, όπως πάντα, αυτό που θέλουν οι τροικανοί.

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θυμίζουν σαπουνόπερες, όπου οι ηθοποιοί γερνάνε στον ίδιο ρόλο και το σενάριο ανακυκλώνεται σε δυο και τρεις γενιές.

Ποιες διαπραγματεύσεις και ...(γαλαζο)πράσινα άλογα; Παραλήπτες και διεκπεραιωτές εντολών είναι οι μνημονιακοί ταλιμπάν! Πασχίζουν να τελειώσουν μια ώρα αρχύτερα τη «δουλειά» των διεθνών τοκογλύφων και του Δ΄Ράιχ.

Άλλωστε για να καθίσει κάποιος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πρέπει να έχει τουλάχιστον διαφορετικές, αν όχι αντικρουόμενες θέσεις. Οι κυβερνήσεις των μνημονίων δεν έχουν αντιμαχόμενα συμφέροντα με τους δανειστές. Οι πολιτικοί εκπρόσωποι των δανειστών, όπως και οι κυβερνήτες μας, είναι νεοφιλελεύθεροι. Η θεμελιώδης συμφωνία μεταξύ τους για το χαρακτήρα των αλλαγών που θέλουν να προωθήσουν είναι δεδομένη: Να εκποιηθεί η χώρα, να συρρικνωθεί ο ελληνισμός να εξαθλιωθεί η κοινωνία.


«Υπάρχουν προσκυνημένοι στην κυβέρνηση που ενδίδουν στους εκβιασμούς της τρόικας και δεν προβάλλουν καμία αντίσταση», δήλωσε ο άρτι επανακάμψας, σαν ...«στρατηγός άνεμος», Β. Πολύδωρας.

Δύο υπουργοί σφραγίζουν, έτι περαιτέρω, το ποιόν της «νέας» κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Δύο άτομα, που γυαλίζει το μάτι τους. Ο ένας ακραίος νεοφιλελεύθερος και ο άλλος ακροδεξιός αναλαμβάνουν τη διάλυση ο πρώτος του δημόσιου τομέα και ο δεύτερος του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ο νέος γύρος επαφών των εκπροσώπων της διεθνούς τοκογλυφίας με τους εγχώριους εντελοδόχους αποδεικνύει ότι το βαρέλι του Μνημονίου για την Ελλάδα είναι χωρίς πάτο.

Αλήθεια, πόσο ακόμη πρέπει να ματώσουν οι πολίτες για να αντιληφθούν ότι, έχουν να κάνουν με κυβέρνηση αδίστακτων, που μέλημά τους είναι να ικανοποιήσουν τα εφιαλτικά βίτσια των τροικανών;

Ως πότε θα επικρατεί κλίμα απελπισίας και μοιρολατρικής αποδοχής της καταστροφής μας; Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ