2013-07-09 00:58:06
Φωτογραφία για «Αυτή η συγκυβέρνηση είναι αναγκαία για τον τόπο, γιατί αλλιώς θα έπρεπε να μπούμε σε άλλες περιπέτειες»
Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Κωνσταντίνος Γκιουλέκας μιλώντας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΒΗΜΑ FM και στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαχρήστο και Άρη Ραβανό και αναφερόμενος στη συγκυβέρνηση δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής «Αυτή η συγκυβέρνηση είναι αναγκαία για τον τόπο, γιατί αλλιώς θα έπρεπε να μπούμε σε άλλες περιπέτειες.

Αυτό δεν σημαίνει συνταύτιση με το ΠΑΣΟΚ.

Έχουμε ουσιαστικές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές. Ο καθένας έχει το δικό του παρελθόν, έχει άλλες αφετηρίες.

Εγώ θα μιλήσω για τη Νέα Δημοκρατία. Είμαστε περήφανοι για το παρελθόν μας και δεν το χαρίζουμε σε κανέναν. Βεβαίως αναλαμβάνουμε τις ευθύνες για όσα λάθη έγιναν στις περιόδους που η ΝΔ είχε την ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου. Άλλωστε κανείς δεν είπε ότι δεν έγιναν λάθη.

Το τι έγινε, ποιος ευθύνεται που φτάσαμε σήμερα εδώ και πως επιμερίζονται οι ευθύνες, ανήκουν στη σφαίρα της πολιτικής ιστορίας. Η συγκυβέρνηση όμως αφορά στο παρόν και στο μέλλον του τόπου.


Το να ασχοληθούμε με το τι έγινε στο παρελθόν είναι χρήσιμο για την πολιτική ιστορία, μη αναγκαίο όμως τούτη την ώρα. Τούτη την ώρα οι πολίτες περιμένουν από εμάς, απαντήσεις στα ζωτικά τους προβλήματα».

Σχετικά με την κινητικότητα των εκπαιδευτικών τόνισε:

«Η ιδιαιτερότητα που υπάρχει στο χώρο της παιδείας, είναι πως δεν μιλάμε για ανθρώπους απασχολούμενους στο δημόσιο, που όλοι κάνουν την ίδια δουλειά ή έχουν συναφή καθήκοντα. Υπάρχουν σαφείς ιδιαιτερότητες, που πρέπει να ξεχωρίσουμε τις κατηγορίες τους. Γιατί είναι άλλο πράγμα αυτός που δουλεύει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, άλλος αυτός στη δευτεροβάθμια και άλλο τριτοβάθμια.

Το δεύτερο που επίσης τους εξηγούμε (στους εκπροσώπους των δανειστών) είναι ότι η δουλειά δεν μπορεί να μοιραστεί σε λιγότερους, γιατί ένα σχολείο δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν υπάρχουν οι βασικές ειδικότητες».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ