2013-07-09 00:49:05
Φωτογραφία για Συνάντηση των Σωματείων Wind και Vodafone με εκπροσώπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων & του ΣΥΡΙΖΑ
Από το Γραφείο Τύπου

Την Τρίτη 2 Ιουλίου, έγινε στη Βουλή συνάντηση των Σωματείων μας με τη βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κα. Ραχήλ Μακρή.

Τα ΔΣ των Σωματείων μας εξέθεσαν αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους εναντιώνονται στην ίδρυση «νέας εταιρίας» και τη μεταφορά σ’ αυτή εργαζομένων-τεχνικών από τις Vodafone και Wind, ως κίνηση η οποία γίνεται στο όνοματου λεγόμενου “network sharing” («κοινή χρήση και ανάπτυξη δικτύων»), αλλά ουσιαστικά στοχεύει στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των δικαιωμάτων μας.

Από την πλευρά της, η κα. Μακρή, ως εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ., εστίασε τις ερωτήσεις και τοποθετήσεις της: (α) Στο ότι δεν φαίνεται να στοιχειοθετείται η ανάγκη δημιουργία μιας τέτοιας νέας εταιρίας. (β) Στην εξαιρετικά μεγάλη δυσκολία, σε μια τέτοια περίπτωση, να διασφαλιστούν έμπρακτα και ουσιαστικά οι όροι για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων
. (γ) Στην ανάγκη να γίνουν γνωστές, στη μεγαλύτερη δυνατή έκταση, οι λεπτομέρειες που προβλέπονται στο φάκελο που οι δύο εταιρίες έχουν καταθέσει στην ΕΕΤΤ και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, πράγμα για το οποίο και οι ΑΝΕΛ θα παρέμβουν. (δ) Στη σύνδεση αυτού του προβλήματος με το γενικότερο πρόβλημα της διαφύλαξης των εργασιακών δικαιωμάτων, που καταστρατηγούνται από τις σημερινές πολιτικές αλλά και της επιλεκτικής προώθησης συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων σε κάθε κλάδο της οικονομίας. Τέλος, ζητήθηκε από τα Σωματεία μας να παρουσιάσουν τις θέσεις μας και σε υπόμνημα (όπως και θα γίνει), προκειμένου να κατατεθεί σχετική επερώτηση στη Βουλή.

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου, έγινε στη Βουλή αντίστοιχη συνάντηση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Στρατούλη. Τα Σωματεία μας επανέλαβαν την παρουσίαση των θέσεών τους. Από την πλευρά των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, η ανάδειξη του θέματος θα γίνει με επερώτηση στη Βουλή, βασισμένη πάνω σ’ αυτές τις θέσεις των Σωματείων μας. Το πλήρες περιεχόμενο της επερώτησης θα δοθεί το συντομότερο στη δημοσιότητα. Επίσης, ο κ. Στρατούλης μετέφερε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να παρέμβει για το θέμα στην ΕΕΤΤ, ώστε να διευκρινιστούν όλες οι πλευρές του.

Τα Σωματεία μας θα συνεχίσουν την προσπάθεια να προβάλλουν τις θέσεις τους, με στόχο την αντικειμενική ενημέρωση της κοινωνίας (παρά τα επικοινωνιακά παιχνίδια των διοικήσεων Wind και Vodafone) και τη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας (συλλογικές συμβάσεις, θέσεις εργασίας κ.λπ.).

Tα Διοικητικά Συμβούλια των Επιχειρησιακών Σωματείων Vodafone-Wind
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ