2013-07-09 01:12:04
Φωτογραφία για Σταθερή η στήριξη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα
Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ διαβεβαίωσε ότι το Ταμείο δεν έχει κανένα λόγο να διακόψει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας... «καθώς είμαστε εταίροι στο πλαίσιο της Τρόικας», προσθέτοντας πως στις 24 Ιουλίου το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει προκειμένου να εγκρίνει δόση 1,8 δισ. ευρώ.

Σε ερώτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είπε ότι «η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στον δημοσιονομικό τομέα, φέτος θα εμφανίσει μικρό πλεόνασμα και όλα δείχνουν ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος». Παράλληλα επεσήμανε ότι υπάρχει δέσμευση των εταίρων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, την οποία το ΔΝΤ θα συζητήσει με τους Ευρωπαίους στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2014.

Όσον αφορά στον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ αφού αναφέρθηκε στα 3 δισ. ευρώ που θα δοθούν στην Ελλάδα από τον Μηχανισμό και τα 2 δισ. ευρώ σε επιστροφές κερδών, σημείωσε ότι με τη δόση του Ιουνίου 3,3 δισ. ευρώ έχουν χορηγηθεί στη χώρα μας τα 131 από τα συνολικά 145 δισ. ευρώ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ