2013-07-09 15:49:59
Φωτογραφία για Η Mercedes πιέζει για να πάρει μέρος στις δοκιμές του Silverstone
Παρά το γεγονός ότι έχει αποκλειστεί από τις επερχόμενες δοκιμές νέων οδηγών στο Silverstone, οι οποίες πλέον αποκτούν διαφορετικό χαρακτήρα καθώς θα δοκιμαστούν τα νέα ελαστικά της Pirelli, η Mercedes AMG Petronas προσπαθεί να πείσει την FIA να αλλάξει την απόφαση και να της επιτρέψει να πάρει μέρος στο τεστ.

Το γερμανικό team είχε τιμωρηθεί από το τεστ που θα διεξαχθεί το 3ήμερο 17-19 Ιουλίου στη βρετανική πίστα, λόγω του «tyregate» (κρυφές δοκιμές με την Pirelli στην Catalunya).

Μετά τα όσα συνέβησαν στο βρετανικό Grand Prix με πίσω ελαστικά να διαλύονται στις ευθείες, η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε ότι στο τεστ νέων πιλότων θα μπορούν να λάβουν μέρος και οι πιλότοι των ομάδων που μετέχουν στο Πρωτάθλημα, ώστε να δοκιμάσουν τα νέα ελαστικά της Pirelli.

«Τιμωρηθήκαμε και δεν υπάρχει λόγος να παραπονιόμαστε. Αποδεχόμαστε το γεγονός ότι δεν μπορούμε να λάβουμε μέρος στο τεστ νέων αναβατών
. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε το φορμάτ που έχει αυτό το τεστ», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό για να προσθέσει: «Αν είναι τεστ ελαστικών που γίνονται για λόγους ασφαλείας, τότε νομίζω ότι όλες οι ομάδες, συμπεριλαμβανομένης και της Mercedes, θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να αποφασίσουν αν αυτά τα λάστιχα θα είναι στα μονοθέσιά τους ή όχι και το αν υπάρχει ρίσκο για την ασφάλεια ή όχι».

Στο μεταξύ, ο Lewis Hamilton που παρότι έχει ξεκινήσει μέχρι στιγμής τρεις φορές από την pole position δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει ακόμα την πρώτη του νίκη με την νέα του ομάδα, θεωρεί πως οι όποιες ελπίδες του για τίτλο, εξανεμίστηκαν στο Nurburgring.

«Δεν σκέφτομαι το Πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει λόγος», είπε ο 28χρονος πιλότος και θεωρεί πως υπεύθυνη γι' αυτό είναι η Pirelli.

«Θα ήθελα κάποια στιγμή να νικήσω, αλλά αυτή τη στιγμή δεν αισθάνομαι ότι αυτό θα συμβεί. Υπάρχουν τόσες πολλές παράμετροι στην F1. Υπάρχουν τα ηλεκτρονικά, οι αναρτήσεις, τα 'φρικιαστικά' λάστιχα, πράγματα γενικά που δεν είναι στο χέρι μου να ελέγξω», είπε ο Πρωταθλητής του 2008.

Όσο για το τεστ του Silverstone στο οποίο θα δοκιμαστούν τα νέα λάστιχα της Pirelli, αλλά η Mercedes δεν θα πάρει μέρος, είπε: «Απλά ελπίζουμε και προσευχόμαστε ότι τα νέα λάστιχα θα δουλέψουν στο μονοθέσιό μας».

By: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ