2013-07-09 15:54:30
Φωτογραφία για Τι θα κάνει ο Kimi;
Την Κυριακή 7/7, μετά το τέλος του γερμανικού Grand Prix, ένας καλός φίλος από Φινλανδία μας ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν να κάνουν με το μέλλον του Kimi Raikkonen.

«Ναι, είναι αλήθεια, πληρώθηκε καθυστερημένα. Αλλά πληρώθηκε. Έπρεπε να το κάνουμε αν θέλουμε να τον κρατήσουμε στην ομάδα μας», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Eric Boullier στο BBC.

Στη Φινλανδία ισχυρίζονται ότι ο Kimi δεν είχε εισπράξει ευρώ από την αρχή της χρονιάς, ενώ καθυστερημένα ξοφλήθηκε και για την πρώτη σεζόν.

Oι άνθρωποι της Lotus κάνουν την απέλπιδα προσπάθεια να πείσουν τον Φινλανδό να μείνει και του χρόνου. «Επί 2 συναπτά έτη είμαστε ανταγωνιστικοί και έχουμε κλείσει την απόσταση από την Red Bull. Θέλει (ο Raikkonen) να ξέρει αν θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε έτσι. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις για το τεχνικό πακέτο που θα έχουμε. Είναι αρκετά ώριμος για να αποφασίσει ποιο είναι το σωστό και το καλύτερο για τον ίδιο. Υπάρχουν κάποια πλεονεκτήματα το να πάει στη Red Bull, όπως και κάποια μειονεκτήματα».


Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη της ομάδας, Gerard Lopez.

«Τον γνωρίζουμε πολύ καλά, ξέρουμε ότι του αρέσει εδώ. Από μας εξαρτάται να του αποδείξουμε ότι θα μπορούμε να του διαθέσουμε το 'πακέτο' που θέλει ως οδηγός. Νομίζω ότι θα μείνει μαζί μας. Η κουλτούρα μας ταιριάζει με αυτήν του Kimi. Αν του είχαμε θέσει περιορισμούς, δεν νομίζω ότι θα το διασκέδαζε. Ξέρει ότι εδώ αντιμετωπίζεται καλά, όπως άλλωστε και όλοι οι οδηγοί μας. Αυτή νομίζω ότι είναι και η μεγάλη μας διαφορά του να είσαι εδώ, από το να είσαι σε άλλη ομάδα. Έχουμε μια κουλτoύρα πιο ανθρώπινη. Κάποιος μου είπε ότι για τον άνθρωπο Kimi, αυτή είναι η καλύτερη ομάδα. Για τον πιλότο Kimi, πρέπει ο ίδιος να αποφασίσει!».

Σημειώστε ότι στις αρχές Ιουνίου, η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Lotus F1, Genii Capital προχώρησε στην πώληση του 35% των μετοχών της στην Infinity Racing, μια κοινοπραξία από ιδιώτες επενδυτές, που σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλος της Genii Capital, Eric Lux «θα μας βοηθήσει να κάνουμε το άλμα προς την κορυφή του Πρωταθλήματος κατασκευαστών».

Η αλήθεια είναι πως ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007, σε αυτήν την δεύτερη θητεία του στη Formula 1, έχει βρει την Ιθάκη του ή πιο σωστά την ησυχία του στην Lotus.

Το σημαντικότερο γι' αυτόν είναι το ότι δεν έχει επιβαρυνθεί με πολλές εκτός πίστας υποχρεώσεις και events χορηγών και αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος που τον κρατά στην ομάδα.

ώρα, μπροστά του υπάρχει η πρόκληση της Red Bull, μιας ομάδας που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια, με άκρως ανταγωνιστικό μονοθέσιο, που διαθέτει χρήματα και που πρωταγωνιστεί σε σταθερή βάση.

Η απόφαση είναι καθαρά δική του, κάτι άλλωστε που επαναλαμβάνει κάθε φορά που τον ρωτούν οι δημοσιογράφοι.

Η Lotus διαθέτει ανταγωνιστικό πακέτο, όχι όμως και τους πόρους για να ανταγωνιστεί τους βασικούς πρωταγωνιστές για το Πρωτάθλημα.

Το δέλεαρ της Red Bull είναι μεγάλο. Αν ήταν άλλος στη θέση του θα είχε αποδεχθεί την πρόταση χωρίς να το πολυσκεφτεί. Ο Kimi όμως είναι διαφορετικός. Από τη μία ξέρει ότι θα έχει ένα άκρως ανταγωνιστικό μονοθέσιο, από την άλλη, υπάρχουν λεπτές ισορροπίες. Ο Vettel είναι το Νο1 της ομάδας, ο Kimi έχει καλές σχέσεις μαζί του, αλλά του εγγυάται κανείς ότι θα του επιτρέψουν να παλέψει επί ίσιος όροις το Πρωτάθλημα; Πέρα από αυτό, οι απαιτήσεις και η πίεση όσον αφορά στα εκτός πίστας events, είναι μεγάλες. Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για την Πρωταθλήτρια των τριών τελευταίων ετών.

Αν o Κimi λειτουργήσει με τη λογική, τότε θα επιλέξει την Red Bull. Αν μιλήσει, όμως, η καρδιά (θα χρειαστεί βέβαια και η βοήθεια της Lotus), τότε θα συνεχίσει στα λημέρια που περνάει καλά By: Μιχάλης Παγκίδης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σε 24ωρη απεργία στην ΑΓΕΤ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σε 24ωρη απεργία στην ΑΓΕΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ