2013-07-14 21:19:20
Φωτογραφία για Αποσύρθηκε ο Ντρου Νίκολας
Με αφορμή την επίσημη αποχώρηση του Ντρου Νίκολας από την ενεργό δράση,σας θυμίζουμε τους σταθμούς της καριέρας του, τη θητεία του στον Παναθηναϊκό και το άδοξο "φινάλε" στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Ντρου Νίκολας αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του, ενώ θα μπορούσε να αγωνιστεί για 1-2 χρόνια... Ωστόσο, έχοντας μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης από το Νοέμβριο του 2012, δεν ήθελε να φορέσει ξανά την αθλητική του περιβολή.

Άλλωστε, από τον περασμένο ήταν ενθουσιασμένος έχοντας αναλάβει χρέη αναλυτή του NCAA και είχε ανοίξει μία νέα καριέρα μπροστά του, ωστόσο δεν είχε ανακοινώσει ότι το μπάσκετ αποτελεί παρελθόν για τον ίδιο.

Πλέον, αποχώρησε και τυπικά από την αγωνιστική δράση, κάτι που έγινε γνωστό απαντώντας σε έναν φίλο του Παναθηναϊκού στο Twitter πως δεν πρόκειται να επιστρέψει ξανά στα παρκέ, τονίζοντας πως θα είναι όμως για πάντα "πράσινος".

Η θητεία του στον Παναθηναϊκό του έμεινε αξέχαστη..
. Όμως ο Ντρου Νίκολας δεν έπαιξε μόνο στους "πράσινους" όλα αυτά τα χρόνια που απασχόλησε το ευρωπαϊκό μπάσκετ.Γι'αυτό σας θυμίζουμε όλους τους σταθμούς του 32χρονου Αμερικανού Γεννήθηκε στις 17 Μαίου του 1981 στη Νέα Υόρκη και φοίτησε στο Long Island Lutheran, όπου έδειξε το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του. Κολέγιο πήγε στο Μέριλαντ, από το οποίο αποφοίτησε το 2003, κερδίζοντας και τον πρώτο του τίτλο. Ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του καριέρα το 2003 από την ιταλική Φαμπιάνο, στην Α2 Ιταλίας και σταδιακά έγινε γνωστός στη γειτονική χώρα καθώς είχε κατά μέσο όρο 27,1 πόντους!

Την επόμενη σεζόν (2004-05) έπαιξε για τη Λιβόρνο, της οποίας και πάλι ήταν πρώτος σκόρερ. Παρά το γρήγορο του πέρασμα από την Τάου, παρέμεινε "Ιταλός" αγωνιζόμενος τη σεζόν 2005-06 στην Μπένετον Τρεβίζο. Ήταν η πρώτη του χρονιά στην Ευρωλίγκα έχοντας 18,4 πόντους ανά παιχνίδι, όντας ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Εξαργύρωσε εκείνη τη σεζόν παίρνοντας ένα καλό συμβόλαιο στην Εφές Πίλσεν με την οποία αγωνίστηκε για δύο χρόνια (2006-08). Τον Ιούνιο του 2008 οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι του πρόσφεραν ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο για να υπογράψει στον Παναθηναϊκό, στον οποίο κι έμεινε για τρία χρόνια.

Σ' αυτή την τριετία κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και δύο Ευρωλίγκες και αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, έχοντας βοηθήσει σημαντικά στην κατάκτηση των τίτλων αλλά κι έχοντας αλλάξει πολύ το παιχνίδι του, για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του Ομπράντοβιτς.

Όλα αυτά, όμως δεν ήταν αρκετά για να τον κρατήσουν στους "πράσινους" και το καλοκαίρι του 2011, καθώς τον Ιούλιο εκείνης της σεζόν αποφάσισε να πει το "ναι" στην Αρμάνι Μιλάνο.

Ωστόσο, τότε είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πως ήθελε να μείνει στον Παναθηναϊκό, αλλά η ομάδα δεν τον ήθελε... "Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να σου ζητήσουν να φύγει και στο να θες να φύγεις. Ωστόσο δεν κρατάω κακία. Πολλές καλές αναμνήσεις φτιάχτηκαν όλα αυτά τα χρόνια".

Τα πράγματα δεν πήγαν καλά στο Μιλάνο, απ' όπου έμεινε ελεύθερος τον Φεβρουάριο του 2012 μετά από απόφαση που πάρθηκε κοινή συναινέσει. Μάλιστα, ο Σέρτζιο Σκαριόλο τον είχε στηρίξει όταν μετά από αγώνα της ιταλικής ομάδας, ο κόσμος τον αποδοκίμασε έντονα.

Τελικά, μετά από 7 μήνες έπαιξε και πάλι μπάσκετ, αποδεχόμενος την πρόταση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που του πρότεινε συμβόλαιο συνεργασίας. Ωστόσο, ούτε κι εκεί στέριωσε... Στις 23 Νοεμβρίου του 2012 η συνεργασία των δύο πλευρών έλαβε τέλος και ουσιαστικά γνώριζε πως πολύ δύσκολα θα επέστρεφε για να παίξει μπάσκετ.

Τον άπλετο χρόνο που ξαφνικά απέκτησε μετά τη λύση του συμβολαίου του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τον διοχέτευσε στις αναλύσεις του NCAA. Μάλιστα, ήταν αρκετά καλός με αποτέλεσμα να κλείσει συμβόλαιο σε μεγάλο αμερικανικό δίκτυο. Μετά από αυτή την εξέλιξη, πολύ δύσκολα θα επέστρεφε ξανά στο παρκέ με αθλητική περιβολή και πριν από λίγες μέρες το επιβεβαίωσε πως αυτό το κεφάλαιο έκλεισε για τον ίδιο.

Πηγή:sport24.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ