2013-07-23 10:03:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Ολοκληρώνονται σήμερα οι καταθέσεις των μαρτύρων στην πολύκροτη δίκη των Λιμενικών
Με την κατάθεση και των τελευταίων, ολοκληρώνονται σήμερα οι καταθέσεις των μαρτύρων στην πολύκροτη δίκη των Λιμενικών για την υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών μέσω του λιμανιού της Πάτρας, που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μετά τη διακοπή της περασμένης εβδομάδας.

Στο εδώλιο κάθονται συνολικά 15 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι οκτώ είναι λιμενικοί, και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες φορτηγών και αλλοδαποί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης εγκληματικής ομάδας, ωστόσο ένας ακόμα κατηγορούμενος για την υπόθεση διαφεύγει της σύλληψης.

Πριν λίγες ημέρες κατά την κατάθεσή του, αλλοδαπός μάρτυρας ο οποίος εργαζόταν ως οδηγός φορτηγού, είχε κατηγορήσει ευθέως τον τότε Διοικητή Ασφαλείας Θανάση Νταβλούρο λέγοντας πως του είχε πει να κατονομάσει «ιδιοκτήτες φορτηγών διεθνών μεταφορών για το κύκλωμα λαθρομεταναστών με αντάλλαγμα να του ανανεώσει την κάρτα παραμονής του στην χώρα, η οποία και είχε λήξει, όταν τον επισκέφθηκε στο γραφείο του», όπως κατέθεσε, ενώπιον της έδρας.


Στην συνέχεια, όπως υποστήριξε ο μάρτυρας κλήθηκε από την Ανακρίτρια, η οποία του άσκησε ποινική δίωξη για συμμετοχή στην υπόθεση και από μάρτυρας κατηγορίας, βρέθηκε να είναι κατηγορούμενος, μία εξέλιξη η οποία σε συνδυασμό με το ότι δεν είχε καταφέρει να πάρει την άδεια παραμονής στην Ελλάδα, ήταν αρκετή όπως δήλωσε στους δικαστές για να ανακαλέσει στην συνέχεια την αρχική του κατάθεση που είχε δώσει στην Ασφάλεια.

Εξάλλου κατέθεσε και ένα ζευγάρι που διατηρούσε μηχανουργείο και φέρεται να έκανε μετατροπές στα φορτηγά οχήματα κατασκευάζοντας κρύπτες για την παράνομη μεταφορά των μεταναστών, κάτι που όμως μέχρι στιγμής δεν τεκμηριώνεται.

Μεταξύ άλλων έχει καταθέσει και αστυνομικός που υπηρετούσε τότε στην Ασφάλεια Πατρών και είχε επιτελικό ρόλο στην παρακολούθηση και τον εντοπισμό των ατόμων που συμμετείχαν στο κύκλωμα, επισημαίνοντας πως, μεταξύ άλλων, μέσω ανώνυμων καταγγελιών έφθασαν στην αποκάλυψη της υπόθεσης.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ