2013-08-07 11:08:08
Φωτογραφία για Αχαΐα: Αγώνας δρόμου για την επέκταση Προαστιακού - Σύνδεση Πάτρας-Κάτω Αχαΐας σε 30 λεπτά
Τη δημιουργία έντεκα στάσεων προβλέπει η μελέτη του Δήμου Πατρέων για την επέκταση του Προαστιακού στη νότια πλευρά και την οποία εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πατρέων για λογαριασμό του ΟΣΕ.

Η μελέτη παραδόθηκε προ ημερών από τον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά στα χέρια του προέδρου του ΟΣΕ κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλου,ωστόσο τη χρηματοδότηση χρειάζεται να βρει η Περιφέρεια. Οπως αναφερόταν και στην ανακοίνωση του Δήμου, "ο Δήμος είχε δεσμευτεί να συντάξει την μελέτη παράλληλα με αυτή που συνέταξε ο ΟΣΕ για την συντήρηση της γραμμής και τον εκσυγχρονισμό των αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ) προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ.

Οι προδιαγραφές των μελετών είναι τέτοιες ώστε μετά την υλοποίηση του έργου θα είναι δυνατόν να εκτελούνται δρομολόγια του προαστιακού από τον Αγ. Ανδρέα έως την Κάτω Αχαΐα σε 30 λεπτά.

Εναπόκειται πλέον στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος η χρηματοδότηση ενός σημαντικού έργου για όλη την περιοχή."


Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας θα έχει εντός των ημερών συνάντηση με τη Διαχειριστική Αρχή.

Η προθεσμία ένταξης στο ΕΣΠΑ σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να λήγει σε 3 μήνες, ενώ ο κ. Κατσιφάρας σημειώνει ότι ο προϋπολογισμός τη δεδομένη χρονική στιγμή και με τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί ανερχόταν σε 1.800.000 ωστόσο ο προϋπολογισμός της προχθεσινής μελέτης είναι μεγαλύτερος.

Η μελέτη περιλαμβάνει την δημιουργία 11 σύγχρονων στάσεων με αποβάθρες, στέγαστρα, και φωτισμό στις θέσεις: Σιδηροδρομικός Σταθμός Αγίου Ανδρέα, ΔΕΥΑΠ, Ανθείας, Ιτιές, Παραλία, Τσαούση, Βραχνέικα, Τσουκαλέικα, Καμίνια, Αλισσός και Κάτω Αχαΐα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ