2013-08-21 12:25:04
Φωτογραφία για FT: Ο Σόιμπλε έσπασε το ταμπού για την Ελλάδα
«Το “πολιτικά τοξικό” θέμα της νέας οικονομικής υποστήριξης της Ελλάδας ξέσπασε κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεκλογικής εκστρατείας, όταν ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παραδέχτηκε πρώτος ότι η Αθήνα θα χρειαστεί τρίτο πρόγραμμα βοήθειας», αναφέρουν οι Financial Times (FT) σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις Σόιμπλε.

«Ο Σόιμπλε έβγαλε πια τη γάτα έξω από την τσάντα», συνεχίζουν οι FT αναφερόμενοι στις δηλώσεις του εκπροσώπου του SPD Κάρστεν Σνάιντερ, o οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι η Άνγκελα Μέρκελ «κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της επί τρία χρόνια, όταν ισχυρίζεται ότι δεν έχουμε χρηματοδοτική ένωση».

Το χρηματοδοτικό κενό ύψους 3-4 δισ. ευρώ για την Ελλάδα έγινε αντιληπτό πριν από μερικές εβδομάδες, ωστόσο ο ένας μετά τον άλλο οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έσπευσαν να κατευνάσουν τις ανησυχίες και να αποσιωπήσουν το εν λόγω ζήτημα, γράφουν οι FT.

Πάντως, η εφημερίδα αναφέρει ότι με τη δήλωσή του περί ανάγκης ενός τρίτου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα ο κ. Σόιμπλε επιχείρησε να προστατέψει την Άγκελα Μέρκελ από τις κατηγορίες των αντιπάλων της ότι αποσιωπά την αλήθεια από τους ψηφοφόρους της για την κατάσταση της Ελλάδας. Εντούτοις, σημειώνεται ότι δεν τέθηκε θέμα ενδεχόμενης χαλάρωσης των όρων του ελληνικού προγράμματος.

attikipress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ