2013-08-21 12:42:05
Φωτογραφία για Πάφος: Απλήρωτα τέλη για την έκδοση αδειών οικοδομής
Εκκρεμούσες άδειες οικοδομής παραμένουν στα ράφια του τεχνικού τμήματος του Δήμου Πάφου, σύμφωνα με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Βάσο Δημητρίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Δημητρίου, ενώ οι αιτήσεις ανέγερσης οικοδομικών συγκροτημάτων έχουν εγκριθεί, εν τούτοις οι αιτητές δεν ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των υπηρεσιακών για πληρωμή των ανάλογων τελών ώστε να εκδοθούν οι συγκεκριμένες άδειες.

Είναι όμως άξιον απορίας είπε, το γεγονός ότι αρκετά από τα πιο πάνω αναφερόμενα μη αδειούχα κτηριακά συγκροτήματα λειτουργούν εδώ και αρκετά χρόνια με σύνδεση νερού και ρεύματος.

Υπάρχουν περιπτώσεις, συνέχισε ο κ. Δημητρίου, στις οποίες οι πολεοδομικές άδειες έχουν λήξει και θα απαιτηθούν νέες αιτήσεις όταν θα υποχρεωθούν να νομιμοποιήσουν τα παράνομα κτηριακά τους συγκροτήματα.

Ο κ. Δημητρίου ανέφερε επίσης πως κατά την πρόσφατη ψήφιση του αναθεωρημένου προϋπολογισμού η Δημοτική ομάδα της ΕΔΕΚ έχει απαιτήσει από τον Δήμαρχο με βάσει τις εξουσίες που του παρέχει η νομοθεσία, να εισπραχθούν αυτά τα χρήματα ώστε να καλυφθεί μέρος του αναμενόμενου ελλειμματικού προϋπολογισμού.


Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει το ύψος των απλήρωτων τελών, ο κ. Δημητρίου ανέφερε πως με βάση την πρόσφατη έρευνα που έχει κάνει υπάρχουν απλήρωτα τέλη για άδειες οικοδομής που ξεπερνούν τις 500.000,00 ευρώ.

Ένα ποσό της τάξης των 300.000,00 ευρώ, σημείωσε, περιλαμβάνει οικοδομικές αναπτύξεις που λειτουργούν παράνομα και ανήκουν σε μεγάλες εταιρείες ανάπτυξης γης.

Ο κ. Δημητρίου εκτίμησε πως αυτό το θέμα αποτελεί σκάνδαλο και κάλεσε τον Δήμαρχο Πάφου ως εκτελεστικό όργανο να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εισπραχθούν αυτά τα χρήματα το συντομότερο δυνατό, αλλά και να διατάξει έρευνα για πειθαρχικές ευθύνες όσων ευθύνονται για την υδροδότηση των μη αδειούχων κτηριακών συγκροτημάτων.

sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ