2013-08-22 17:05:13
Φωτογραφία για Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την άμεση προσφυγή στις κάλπες ...!!!
Κυβερνητικό σχέδιο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα σοβαρά προβλήματα της επικαιρότητας καταγγέλλουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά  και τις νέες εφόδους της αστυνομίας στο Πολυτεχνείο. 

« Με μερικά καδρόνια που επιδεικνύει ως λάφυρα η αστυνομία  και την σύλληψη έξι ανθρώπων η κυβέρνηση επιδιώκει  να ξεφύγει από τα σοβαρά προβλήματα που απειλούν την καθημερινότητα των πολιτών  και η οποία έχει να κάνει με την άρση των  πλειστηριασμών της  πρώτης κατοικίας με τις απολύσεις που βαφτίζονται...

 κινητικότητα αλλά και με τα δυσβάστακτα φορολογικά μέτρα» σημειώνουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου. «Κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους προσπαθώντας να αποφύγουν τις αντιδράσεις των πολιτών που μοιάζουν με τσουνάμι που έρχεται για να τους πνίξει» λένε ακόμα  οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και

επισημαίνουν την σπουδή της  δικομματικής κυβέρνησης  που επιχειρεί να ενοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητή της κοινωνικής έκρηξης και των κινητοποιήσεων που έρχονται.


«Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι υποστηρικτές των μνημονίων  λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι πλέον η κοινωνία δεν χρειάζεται την καθοδήγηση κανενός . Τα αδιέξοδα είναι τόσο μεγάλα  και οι αντοχές της κοινωνίας ανύπαρκτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που επιδιώκει είναι να βρίσκεται στο πλάι όλων εκείνων που αναζητούν μια καλύτερη ζωή  και είναι αποφασισμένη να παλέψουν γι αυτήν.»

Πάνω σε αυτή την βάση κινήθηκε και η συνέντευξη που έδωσε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Βιτσα ο οποίος ζήτησε για μια ακόμη φορά εκλογές ενώ προέβλεψε ότι θα υπάρξουν και νέα μέτρα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την άμεση προσφυγή στις κάλπες, θεωρεί ότι ο κοινωνικός και πολιτικός συσχετισμός είναι ενάντια στους δυο κυβερνητικούς εταίρους. Αλλά, νομίζω, ότι το “πολιτικό ατύχημα” δεν είναι μόνο οι πλειστηριασμοί, για τους οποίους η θέση μας και ακόμα περισσότερο η πρότασή μας είναι ξεκάθαρη, ότι πλέον πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να διαγράφει το χρέος των φτωχών, των ανέργων ή των διαβιούντων κάτω από το όριο της φτώχειας και να υπάρχει μια ρύθμιση ώστε σε καμία περίπτωση να μην ξεπερνά το 30% του μηνιαίου εισοδήματος, αν έχεις βέβαια, γιατί αν δεν έχεις είναι ακόμα πιο τραγικό.

Εκτός, λοιπόν, από τους πλειστηριασμούς το μεγάλο ζήτημα είναι ότι η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού το οποίο υπολογίζεται για τη διετία 2013-2014 περί του 4 δις  και 2015-2016 άλλα 15 δις, φέρνει μέτρα και αυτά τα μέτρα δεν μπορεί πλέον να τα αντέξει η κοινωνία. Άρα, θα ψάξει η κυβέρνηση για τον προσφορότερο τρόπο αναπαραγωγής της εξουσίας της κι εμείς θα εντείνουμε την προσπάθεια ώστε αυτή η αναπαραγωγή της εξουσίας να μην έρθει, αλλά να έρθει μια κυβέρνηση  κοινωνικής σωτηρίας, μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Θέλουμε εκλογές. Αυτή η πολιτική διαδικασία είναι μια διαδικασία σύγκρουσης πολιτικών και κοινωνικών συμφερόντων.»
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ