2013-08-29 09:57:36
Φωτογραφία για «Θα απαντήσουμε σε κάθε απειλή» Σε κατάσταση ετοιμότητας η Τουρκία ενόψει μιας επέμβασης στη Συρία -
Άγκυρα: Η Τουρκία έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της σε κατάσταση συναγερμού ώστε να προστατευθεί από ενδεχόμενες απειλές από τη Συρία την ώρα που η Δύση εξετάζει την πιθανότητα ανάληψης στρατιωτικής δράσης εναντίον του καθεστώτος Άσαντ.

«Τώρα βρισκόμαστε σε κατάσταση ετοιμότητας. Η Τουρκία θα λάβει όποια μέτρα κριθούν απαραίτητα εντός του πλαισίου των δικών της στρατηγικών συμφερόντων», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας έχουν την εντολή να απαντήσουν σε κάθε απειλή ασφάλειας από τη Συρία ή άλλου και θα ανταποδώσουν «σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής».

Ο Νταβούτογλου πρόσθεσε ότι «όλες οι επιλογές» παραμένουν στο τραπέζι όσον αφορά την αντίδραση της Δύσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είχε δηλώσει ότι θα συμμετάσχει σε συμμαχική δράση κατά του Άσαντ ακόμα και χωρίς την κάλυψη των Ηνωμένων Εθνών.

Άλλοτε στενή σύμμαχος της Συρίας, η Τουρκία, αν και προσπάθησε να μεσολαβήσει για το τέλος του εμφυλίου χωρίς πάντως επιτυχία, σταδιακά απομακρύνθηκε από τη Δαμασκό και άρχισε να ζητά την απομάκρυνση του Άσαντ.

Πηγή: news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-kosmos/47/159439/se-katastasi-etoimotitas-i-tourkia-enopsei-mias-epemvasis-sti-syria#sthash.3cxbMyUV.dpuf
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ