2013-09-04 15:00:05
Φωτογραφία για Η εθνική μας ομάδα ξεκινάει με φιλοδοξίες την παρουσία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβενίας.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στον Δ' Όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, από εκεί όπου ξεκινήσει την πορεία του στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. (ΑΝΤ1 - 18:45)

Μαζί με την ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι βρίσκονται οι πάντα δυνατή Ρωσία, η αποδυναμωμένη πλην μαχητική Ιταλία, η Τουρκία, αλλά και δύο Σκανδιναβοί η Σουηδία και η Φινλανδία. Ας δούμε αναλυτικά την εθνική μας και τους αντιπάλους της Η εθνική μας ομάδα ξεκινάει με φιλοδοξίες την παρουσία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβενίας. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι είναι ένα από τα φαβορί για τα μετάλλια και όλοι στην ομάδα θέλουν να καταφέρουν να πάρουν μία θέση στο βάθρο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έχει χάσει ποτέ τελικά φάση Ευρωμπάσκετ.

Συμμετέχει ανελλιπώς από το 1949, έχοντας δύο πρώτες θέσεις (1987, 2005), δύο τρίτες (1949, 2009) και μία δεύτερη το 1989 στο Ευρωμπάσκετ του Ζάγκρεμπ. Από εκεί και πέρα, οι διεθνείς μας έχουν τέσσερις τέταρτες θέσεις, οι τρεις μάλιστα διαδοχικές στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 1993, 1995, 1997. Στο τελευταίο τουρνουά, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λιθουανία η εθνική πήρε την έκτη θέση.


Πλέον με τον Αντρέα Τρινκέρι στην άκρη του πάγκου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κοιτάζει και πάλι ψηλά. Ο Ιταλός κόουτς έχει στη διάθεση του τον αρχηγό της ομάδας, Αντώνη Φώτση, όπως και τους Βασίλη Σπανούλη, Νίκο Ζήση. Στις θέσεις των γκαρντ υπάρχει επίσης και ο Κώστας Σλούκας, ενώ στο "4" εκτός από τον παίκτη του Παναθηναϊκού η εθνική διαθέτει τους Γιώργο Πρίντεζη και Κώστα Καϊμακόγλου. Στο "5" έχουμε τους Μπουρούση, Μαυροκεφαλίδη, Καββαδά. Το ρόστερ ολοκληρώνουν οι Παπανικολάου, Περπέρογλου, Μπράμος.
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ