2013-09-10 22:03:20
Φωτογραφία για Eμπορικός Σύλλογος Πάτρας:  Τοποθέτηση του Προέδρου στο Δ.Σ. της ΕΣΕΕ
Τοποθέτηση του Προέδρου Ε.&Ε.Σ.Π. Γ. Ρώρου στο Δ.Σ. της ΕΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη 7/9/2013

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ενημερώνουμε για το πλαίσιο θέσεων που κατέθεσε ο συνδυασμός μας στο Δ.Σ. της ΕΣΕΕ.

- Πριν την έναρξη του Δ.Σ. ζητήσαμε να διακοπεί για να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που λάμβαναν χώρα την ίδια ώρα. Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή, καταθέσαμε μετά την ομιλία του Προέδρου τις θέσεις μας αποχωρήσαμε για να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και επιστρέψαμε μετά το πέρας των εκδηλώσεων .

Προτείναμε :

- Να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της 16/9/2013 καθώς και να σταματήσει η αντιπαράθεση με την ΓΣΕΒΕΕ γιατί αποπροσανατολίζεται το κίνημα. Δεν είναι ο αντίπαλός μας η ΓΣΕΒΕΕ . Δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση για συμμετοχή της 16.9.2013.

- Πρωτογενές πλεόνασμα τέλος του χρόνου μπορεί να έχει ή χώρα αλλά θα βρει την κοινωνία γονατισμένη, τα νοσοκομεία κλειστά, τον ΕΟΠΠΥ σε κατάρρευση, την ανεργία στο 30% και μόνο τα λουκέτα θα βρίσκονται σε πλήρη άνθηση….


Αυτή η πολιτική έχει χρεοκοπήσει και όποιος πιστεύει ότι τη διέξοδο θα φέρει μία καλλίτερη Ν.Δ. ή ένα φτιασιδωμένο ΠΑΣΟΚ είναι αιθεροβάμων. Κυριακάτικη Αργία με το έγγραφό μας την 14/2/2012 προβλέψαμε ότι η τακτική του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ είναι αδιέξοδη, λάθος, οδηγεί στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, δυστυχώς επαληθευθήκαμε . Σήμερα η θέση που πρέπει να διαμορφώσουμε είναι όχι αυτή που διατυπώνει το Δελτίο Τύπου της ΕΣΕΕ δηλ. αποδοχή των 7 Κυριακών αλλά διατυπώσαμε την άποψη καμία Κυριακή εκτός απ΄αυτές που ισχύουν 1-2 τον Δεκέμβρη (αυτό έχουν αποφασίσει και οι Ομοσπονδίες Θεσσαλίας και Πελοποννήσου όπως διαβεβαίωσαν οι κ.κ. Τζίκας κα Παγώνης αντίστοιχα) η θέση που διαμορφώθηκε και στο Δ.Σ. της ΕΣΕΕ είναι στην πρόβα τζενεράλε την Κυριακή των εκπτώσεων του Νοεμβρίου τα καταστήματα κλειστά έτσι πρέπει να καθοδηγήσει η ΕΣΕΕ το συνδικαλιστικό κίνημα.

- Ο.Α.Ε.Ε. : Πλέον των θέσεών της ΕΣΕΕ– αύξηση ορίου συμψηφισμού των οφειλομένων σε όσους είναι προς σύνταξη στις 40.000€

- Χορήγηση ανελλιπώς της κρατικής επιδότησης.

Επαγγελματική Στέγη: Άμεσα να μελετηθεί και ψηφισθεί εμπορική πολεοδομία σε όλη τη χώρα ώστε να μην είμεθα έρμαια των αλλαγών που λαμβάνονται αυθαίρετα και χωρίς σχεδιασμό ( αλλαγές που προκύπτουν από την δημιουργία πεζοδρόμησης: Αύξηση ενοικίων, χρήση γης κ.λ.π.), καθορισμός αντικειμενικών τιμών χρήσεων γης.

- Ειδικό καθεστώς προστασίας σε όσους βρίσκονται προς σύνταξη (έως 2 χρόνια max) .

Κλαδική Συλλογική Σύμβαση:

- Η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την κλαδική συλλογική σύμβαση με δηλώσεις για μείωση 13% έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα είχαμε καταθέσει με επιχειρήματα και αναλύσεις του ΙΝΕΜΥ πριν ένα χρόνο.

Επικοινωνιακά λάθος χειρισμοί έφεραν τον έμπορο απέναντι στον καταναλωτή, την κοινωνία, και την ΕΣΕΕ απέναντι στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Ζητήσαμε παρεμβάσεις της ΕΣΕΕ για :

Τέλος στη δημόσια διαπόμπευση που υφίστανται οι συνάδελφοί μας για χρέη στο Δημόσιο, ωθούνται στον στιγματισμό, απομονωτισμό, και την αυτοκτονία.

Στο διακανονισμό χρεών λόγω ασυνεννοησίας και γραφειοκρατίας μεταξύ Υπουργείου και Τραπεζών ενώ κατατίθενται τα χρήματα στο λογαριασμό

(iban) όπως η εγκύκλιος ορίζει η διαδικασία δεν ολοκληρώνεται με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με 15% άδικο πρόστιμο. «Κράτος δυνάστης».

- Επιστροφή χρημάτων σε όσους έχουν πληρώσει προαιρετικές κλίμακες και σήμερα δεν λαμβάνουν ανάλογη σύνταξη.

Τέλος η πολιτική των μνημονίων έχει οδηγήσει τα λαϊκά στρώματα να χάνουν εισοδήματα, τα εργατικά δικαιώματα να ακυρώνονται, η ανεργία εκτινάσσεται, η κοινωνία αποσυντίθενται, οι θεσμοί διαλύονται , η δημοκρατία περιστέλλεται, η οικονομία ακολουθεί καθοδικό σπιράλ θανάτου αυτή την πολιτική οφείλουμε να την αλλάξουμε.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ