2013-09-11 18:23:03
Φωτογραφία για Σας ταλαιπωρεί η αλλαγή της πάνας του μωρού σας; Προετοιμαστείτε και πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας!
Πλύνετε και στεγνώστε τα χέρια σας, χρησιμοποιώντας αν θέλετε ένα μωρομάντηλο. Προετοιμάστε μια ζεστή, καθαρή και στεγνή επιφάνεια, μια αλλαξιέρα ή ένα «σελτεδάκι». Συγκεντρώστε τα απαραίτητα αξεσουάρ μια καθαρή πάνα, μωρομάντηλα ή ένα βρεγμένο πανί και αλοιφή για παράτριμα αν το μωρό σας είναι επιρρεπές σε εξανθήματα στην περιοχή της πάνας.

Εάν αλλάξετε το μωρό σας σε μια υπερυψωμένη επιφάνεια, όπως μια αλλαξιέρα ή ένα κρεβάτι, φροντίστε να το κρατάτε πάντα με το ένα χέρι και φυσικά μην αφήνετε ούτε δευτερόλεπτο το μωρό σας μόνο του.

Ξεκολλήστε τα αυτοκόλλητα πτερύγια της πάνας και κολλήστε τα πίσω, έτσι ώστε να μην κολλάνε στο μωρό σας.

Χρησιμοποιήστε το μπροστινό μισό της βρώμικης πάνας για να σκουπίσετε τις ακαθαρσίες στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, με κίνηση από εμπρός προς τα πίσω. Αν το μωρό σας είναι αγόρι, καλύψτε το μόριό του με ένα καθαρό πανί ή με την πάνα, ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων αν ουρήσει κατά τη διάρκεια της αλλαγής πάνας.


Σηκώστε τον ποπό του μωρού σας από την αλλαξιέρα ή το κρεβάτι πιάνοντας με το ένα χέρι και σηκώνοντας απαλά τους δύο αστραγάλους.

Διπλώστε τη βρώμικη πάνα στη μέση κάτω από το μωρό σας, με την καθαρή πλευρά προς τα πάνω.

Χρησιμοποιήστε ένα μωρομάντηλο ή ένα υγρό πανί ή ύφασμα για να καθαρίσετε προσεκτικά το μωρό σας, από μπροστά. Αν το μωρό σας είναι κορίτσι, φροντίστε να το σκουπίζετε από εμπρός προς τα πίσω (από την περιοχή δηλαδή του κόλπου της προς τον πρωκτό). Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση βακτηριδίων που μπορούν να προκαλέσουν κάποια λοίμωξη.

Σηκώστε τα δύο πόδια του μωρού σας και καθαρίστε τον ποπό του. Αν έχει και “κακά” ξαπλώστε το μωρό στον αντίχειρα του ενός χεριού σας και σαπουνίστε το, ποτέ όμως κάτω από τη βρύση γιατί η θερμοκρασία μπορεί να αλλάξει και να προκληθεί έγκαυμα. Σαπουνίζετε αφού έχετε δοκιμάσει την θερμοκρασία του νερού στο εσωτερικό του καρπού σας και ρίχνοντας με την χούφτα σας νερό πάνω στο μωρό. Σκουπίζετε το μωρό με μια καθαρή πετσέτα και τέλος χρησιμοποιείστε κρέμα αν χρειαστεί.

Αλλάξτε τη βρώμικη πάνα με μία καθαρή. Αφαιρέστε τη βρώμικη πάνα. Τοποθετήστε το πίσω μέρος της καθαρής πάνας (αυτό με τα πτερύγια) κάτω από τον ποπό του μωρού σας και το μπροστινό μέρος ανάμεσα στα πόδια του (απλώστε όσο γίνεται).

Προσπαθήστε να μην σφίγγετε πολύ την πάνα ανάμεσα στα πόδια του μωρού σας, γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει γδάρσιμο και δυσφορία. Στα νεογέννητα, αποφύγετε επίσης να καλύψετε τον ομφάλιο λώρο και στα αγόρια, πιέστε το μόριο τους προς τα κάτω, έτσι ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες να βγουν τα ούρα από το πάνω μέρος της πάνας.

Στερεώστε την πάνα και στις δύο πλευρές κολλώντας τα πτερύγια. Η πάνα πρέπει να εφαρμόζει καλά, αλλά να μην είναι τόσο σφιχτή ώστε να ερεθίζει το δέρμα του μωρού σας. Διαβάστε και τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Ξανακολλήστε τη βρώμικη πάνα και πετάξτε τη στα σκουπίδια. Ντύστε το μωρό σας και να πλύνετε καλά τα χέρια σας.

Αυτό είναι όλο – τελειώσατε.

govastileto.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ