2013-09-11 20:55:04
Φωτογραφία για Με σημαντικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες του Δήμου Αμαρουσίου οι σχολικές μονάδες της πόλης είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους μαθητές
Αγαπητοί μαθητές

Κύριοι Εκπαιδευτικοί

Αγαπητοί γονείς

Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Αμαρουσίου.

Μια νέα σχολική χρονιά που αν και όλοι παραδεχόμαστε πως θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για το χώρο της Παιδείας, αισιοδοξούμε ότι θα φέρει νέες προκλήσεις, αλλά και νέες ελπίδες για όλους.

Για το Δήμο Αμαρουσίου αλλά και για μένα προσωπικά ως Δήμαρχο , ο χώρος της Εκπαίδευσης αποτελεί προτεραιότητα, γιατί θεωρώ πως η επένδυση στη γνώση και τη νέα γενιά, αποτελεί μονόδρομο για να βγει η Πατρίδα μας από τα σημερινά αδιέξοδα.

Για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας.

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θέλω να γνωρίζετε ότι η υπόθεση συντήρηση και λειτουργία των δημόσιων σχολείων της πόλης μας, δεν είναι μια εύκολη υπόθεση.

Κι αυτό γιατί η κρατική χρηματοδότηση, οι πόροι της Πολιτείας για το σκοπό αυτό, έχουν περικοπεί σημαντικά.


Όπως έχουν περικοπεί και όλες οι άλλες επιχορηγήσεις προς την Αυτοδιοίκηση.

Θέλω να γνωρίζετε ότι :

• Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε φέτος για τις Σχολικές Επιτροπές μόνο 116.000€ .

• Τα χρήματα που δόθηκαν το 2013 από την ΣΑΤΑ για την συντήρηση των σχολείων ήταν 113.000 ευρώ .

• Ελάχιστα χρήματα για ένα Δήμο που καλείται να συντηρήσει 57 Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Ειδικά Σχολεία.

• Αν δεν διέθετε ο Δήμος Αμαρουσίου για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων μας το ποσό των 140.000 ευρώ, που προήλθε από το Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων που όλοι πληρώνουμε μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τα σχολεία μας δεν θα βρίσκονταν στην καλή κατάσταση που σήμερα βλέπετε.

Ο Δήμος προγραμματίζει επίσης μέσα στις επόμενες 45 ημέρες να δώσει λύση και σε δύο ακόμη σημαντικά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των παιδιών των σχολείων της πόλης μας.

Το ένα αφορά τους σχολικούς τροχονόμους, η διαδικασία πρόσληψης των οποίων θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες ώστε πολύ σύντομα να βρίσκονται στις θέσεις τους.

Το δεύτερο ζήτημα, αφορά τους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι όπως γνωρίζετε με απόφαση της Πολιτείας τέθηκαν σε καθεστώς κινητικότητας.

Δεν θα αφήσουμε όμως κανένα σχολείο της πόλης μας αφύλακτο, που μέχρι πρότινος είχε στη διάθεση του σχολικό φύλακα. Ξέρουμε τον τρόπο και πολύ σύντομα θα έχει δρομολογηθεί και σε αυτό το θέμα λύση.

Παρά τις οικονομικές αντιξοότητες, ο Δήμος μας έκανε μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις σε όλα τα σχολεία της πόλης μας:

• Καταβάλλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια να ενισχύσουμε τις σχολικές μας υποδομές .

• Στο πλαίσιο αυτό προχωρούν οι απαραίτητες διαδικασίες, για την κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το 8ο- 9ο Γυμνάσιο – Λύκειο της Αγίας Φιλοθέης.

• Δόθηκε προς χρήση τη χρονιά που μας πέρασε το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου- Λυκείου Αμαρουσίου, στην Π.Ε. Κοκκινιάς.

• Την ίδια περίοδο δόθηκε στους μαθητές της πόλης μας προς χρήση η νέα πτέρυγα του 4ου Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου.

• Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων έγιναν εργασίες ελαιοχρωματισμού ( εσωτερικών ή εξωτερικών χώρων) σε σχολεία της πόλης (1ο, 2ο, 5ο ,8ο 9ο , 10ο 11ο, 13ο18ο, 19ο Νηπιαγωγείο, 1ο , 3ο, 6ο , 7ο, 8ο, 9ο , 10ο, 11ο , 13ο 16ο 18ο Δημοτικό, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, 1ο, 2ο, 3ο, 4ο , 6ο και 7ο Γυμνάσιο - 2ο, 4ο, 5ο, 6ο, 8ο Λύκειο και 1ο, 2ο ΕΠΑΛ – 3ο ΣΕΚ – ΕΠΑΣ καθώς και στο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων).

• Έγιναν εργασίες αντικατάστασης του παλαιού και αναβάθμισης του ηλεκτρολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε μια σειρά από δημοτικά σχολεία ( 1ο , 3ο, 7ο ,9ο, 10ο, 11ο , 13ο , 18ο Δημοτικό)

• Έγιναν εργασίες αποκατάστασης της στήριξης της στέγης του 6ου Λυκείου.

• Ανακατασκευάστηκαν πλήρως ή τοποθετήθηκαν νέα πλακίδια και είδη υγιεινής σε πολλά σχολεία ( 3ο, 4ο ,6ο, 9ο,11ο , 16ο ,18ο Δημοτικό, 4ο, 9ο Νηπιαγωγείο.

• Έγιναν εργασίες συντήρησης , αντικατάστασης κουφωμάτων και θυρών, καθώς και συντήρηση στεγάστρων και οροφών στα παρακάτω σχολεία ( 3ο,4ο , 5ο, 9ο, 6ο, 9ο,10ο, 11ο Δημοτικό, Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο)

• Έγινε πλήρης ανακατασκευή της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο 3ο -11ο Δημοτικό, καθώς και στο 8ο Δημοτικό. Επίσης κατασκευάστηκε αίθουσα ένταξης στο 10ο και 13ο Δημοτικό.

• Αντικαταστάθηκε το πάτωμα στο 6ο , 7ο Νηπιαγωγείο

• Έγινε προμήθεια και τοποθέτηση 14 διαδραστικών συστημάτων στο 1ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο 9ο., 11ο, 12ο και 18ο Νηπιαγωγείο καθώς και στο 8ο, 9ο, και 18ο Δημοτικό Σχολείο .

• Προχωρήσαμε στην προμήθεια και τοποθέτηση 37 κλιματιστικών μηχανημάτων στο 2ο, 4ο, 7ο και 19ο Νηπιαγωγείο καθώς και στο 4ο, 5ο, 7ο, 10ο, 15ο και 16ο Δημοτικό Σχολείο.

• Έγινε προμήθεια και τοποθέτηση 20 βιντεοπροβολέων στο 2ο Νηπιαγωγείο καθώς και στο 4ο, 5ο, 7ο, 8ο 13ο, 16ο, 8ο και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο. 4 φορητών υπολογιστών στο 6ο, 7ο και 18ο Δημοτικό Σχολείο. 4 φωτοτυπικών μηχανημάτων στο 3ο, 10ο, 11ο και 15ο Δημοτικό Σχολείο.

Ταυτόχρονα με τα έργα και τις παρεμβάσεις που έγιναν ή προγραμματίζονται να γίνουν στα δημόσια σχολεία μας, δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην έμπρακτη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας,. Στο πλαίσιο αυτό:

• Παραδόθηκε ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στην περιοχή της Κοκκινιάς , , ο οποίος θα ξεκινήσει να λειτουργεί μέσα στο 2013 και έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 45 παιδιών. Ο Νέος Σταθμός είναι ένα πρότυπο βιοκλιματικό κτίριο, που διαθέτει σύγχρονες αίθουσες απασχόλησης, ύπνου, χώρους υγιεινής, γραφεία, καθώς και πιστοποιημένα όργανα παιδικής χαράς.

• Θέτουμε το 2013 στη διάθεση των εργαζόμενων οικογενειών της πόλης, 13 σύγχρονους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

• Αξιοποιώντας τις υποδομές μας, ικανοποιήσαμε το 100% των αιτήσεων που μας υποβλήθηκαν και πληρούσαν τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο Νόμος, με αποτέλεσμά να φιλοξενήσουμε τη χρονιά που μας έρχεται 720 παιδιά στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς μας.

Το όραμα της σημερινής Δημοτικής Αρχής για τη δημόσια εκπαίδευση της πόλης μας είναι να αποκτήσουμε ως Δήμος ολοκληρωμένες σχολικές υποδομές, που θα καλύπτουν όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών της πόλης μας.

Θέλουμε το Μαρούσι να διαθέτει τα κατάλληλα σχολικά συγκροτήματα που θα ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα και παράλληλα με την εκπαιδευτική δραστηριότητα θα μπορούν να αποτελούν χώρους άθλησης και πολιτισμού.

Αυτό το όραμα υπηρετούμε με το έργο και τις παρεμβάσεις μας ως Δημοτική Αρχή, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και τους περιορισμένους διατιθέμενους από την Πολιτεία πόρους.

Ως Δημοτική Αρχή κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ότι στην πόλη μας θα λειτουργούν δημόσια σχολεία απαλλαγμένα από όλα όσα βαραίνουν το έργο των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Εύχομαι σε όλους καλή σχολική χρονιά με υγεία, δημιουργικότητα και διακρίσεις.

------------------------------------------------------------------------------------

Με σημαντικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες του Δήμου Αμαρουσίου

οι σχολικές μονάδες της πόλης είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους μαθητές

Γ. Πατούλης: « Είμαστε κοντά στη νέα γενιά, κοντά στα παιδιά μας για να στηρίξουμε τα ίδια και τις οικογένειες τους και μαζί να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες που επιφυλάσσει η δύσκολη εποχή.

Στην προσπάθεια μας αυτή, θέλουμε κοντά μας την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας, ώστε μέσα από την εποικοδομητική και αμφίδρομη σχέση που θα αναπτύξουμε να υπηρετήσουμε καλύτερα τον κοινό στόχο μας, που είναι η δημιουργία των καλύτερων προϋποθέσεων για την επένδυση της γνώσης στη νέα γενιά.»

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκινά η νέα σχολική χρονιά για τη μαθητική κοινότητα στο Μαρούσι, παρά τη σημαντική περικοπή των πόρων από την Πολιτεία,καθώς ο Δήμος Αμαρουσίου με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής προχώρησε σε όλες εκείνες τις παρεμβάσεις που εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων και τη δημιουργία ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος για τα παιδιά.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης συμμετείχε στην τελετή του αγιασμού για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, ευχόμενος σε όλους «καλή σχολική χρονιά, με υγεία, δημιουργικότητα και διακρίσεις». Ειδικότερα βρέθηκε κοντά στα παιδιά του 3ου, 12ου ,7ου Νηπιαγωγείου,του 3ου ,11ου , 8ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Γυμνάσιου και 1ου Λυκείου. «

«Είμαστε κοντά στη νέα γενιά, κοντά στα παιδιά μας για να στηρίξουμε τα ίδια και τις οικογένειες τους και μαζί να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες που επιφυλάσσει η δύσκολη εποχή. Στην προσπάθεια μας αυτή, θέλουμε κοντά μας την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας, ώστε μέσα από την εποικοδομητική και αμφίδρομη σχέση που θα αναπτύξουμε να υπηρετήσουμε καλύτερα τον κοινό στόχο μας, που είναι η δημιουργία των καλύτερων προϋποθέσεων για την επένδυση της γνώσης στη νέα γενιά.

Όραμα μας για τη δημόσια εκπαίδευση της πόλης μας είναι να αποκτήσουμε ως Δήμος ολοκληρωμένες σχολικές υποδομές, που θα καλύπτουν όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών της πόλης μας.Θέλουμε το Μαρούσι να διαθέτει τα κατάλληλα σχολικά συγκροτήματα που θα ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα και παράλληλα με την εκπαιδευτική δραστηριότητα θα μπορούν να αποτελούν χώρους άθλησης και πολιτισμού».

Στο πρώτο σχολικό κουδούνι στα σχολεία της πόλης παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο χαιρετισμό του προς τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ο Πατούλης αναφέρθηκε στις σημαντικές παρεμβάσεις, αλλά και στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από το Δήμο Αμαρουσίου, ώστε παρά τη μειωμένη κρατική χρηματοδότηση οι σχολικές μονάδες της πόλης να είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους μαθητές.

« Αν δεν διέθετε ο Δήμος Αμαρουσίου για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων μας (57 νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Ειδικά Σχολεία) το ποσό των 140.000 ευρώ, που προήλθε από το Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, που όλοι πληρώνουμε μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τα σχολεία μας δεν θα βρισκόταν στην καλή κατάσταση που βλέπετε σήμερα» σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στα ζητήματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια των μαθητών υπογράμμισε:

«Στις επόμενες 45 ημέρες ο Δήμος θα δώσει λύση και σε δύο ακόμη σημαντικά ζητήματα. Το ένα αφορά τους σχολικούς τροχονόμους, η διαδικασία πρόσληψης των οποίων θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες , ώστε πολύ σύντομα να βρίσκονται στις θέσεις τους. Το δεύτερο ζήτημα αφορά στους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι με απόφαση της Πολιτείας τέθηκαν σε καθεστώς κινητικότητας. Δεν θα αφήσουμε όμως κανένα σχολείο της πόλη μας αφύλακτο. Πολύ σύντομα θα έχει δρομολογηθεί και σ’αυτό η λύση.»

Παρά τις οικονομικές αντιξοότητες πραγματοποιήθηκαν οι εξής σημαντικές παρεμβάσεις στα σχολεία της πόλης :

- Ενισχύονται οι σχολικές υποδομές. Στο πλαίσιο αυτό προχωρούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το 8ο -9ο Γυμνάσιο – Λύκειο της Αγίας Φιλοθέης.

- Δόθηκε προς χρήση τη χρονιά που πέρασε το Κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Αμαρουσίου στην Πολεοδομική Ενότητα Κοκκινιάς.

- Την ίδια περίοδο, δόθηκε προς χρήση στους μαθητές της πόλης η νέα πτέρυγα του 4ου Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Σχολείου.

- Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων έγιναν οι εξής εργασίες, αναλόγως των αναγκών στα σχολεία της πόλης:

1. Ελαιοχρωματισμού εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

2. Αντικατάσταση του παλαιού και αναβάθμιση του ηλεκτρολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

3. Αποκατάσταση της στήριξης της στέγης του 6ου Λυκείου.

4. Πλήρη ανακατασκευή ή τοποθέτηση νέων πλακιδίων και ειδών υγιεινής.

5. Συντήρηση, αντικατάσταση, κουφωμάτων και θυρών, καθώς και συντήρηση στεγάστρων και οροφών.

6. Ανακατασκευή της αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο 3ο – 11ο Δημοτικό και στο 8ο Δημοτικό και κατασκευή αίθουσας ένταξης στο 10ο και 13ο Δημοτικό.

7. Αντικατάσταση του πατώματος στο 6ο, 7ο Νηπιαγωγείο.

8. Προμήθεια και τοποθέτηση 14 διαδραστικών συστημάτων στο 1ο, 3ο, 4ο,5ο ,6ο,9ο,11ο,12ο,18ο Νηπιαγωγείο, καθώς και στο 8ο, 9ο, 18ο Δημοτικό Σχολείο.

9. Προμήθεια και τοποθέτηση 37 κλιματιστικών μηχανημάτων.

10. Προμήθεια και τοποθέτηση 20 βιντεοπροβολέων, 4 φορητών υπολογιστών και 4 φωτοτυπικών μηχανημάτων.

Ταυτόχρονα με τα έργα και τις παρεμβάσεις που έγιναν ή προγραμματίζονται να γίνουν στα δημόσια σχολεία, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δίνει ιδιαίτερο βάρος στην έμπρακτη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας.

Στο πλαίσιο αυτό:

- Παραδόθηκε ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στην περιοχή της Κοκκινιάς, ο οποίος θα ξεκινήσει να λειτουργεί μέσα στο 2013 και έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 45 παιδιών.

- Τέθηκαν το 2013 στη διάθεση των εργαζόμενων οικογενειών της πόλης, 13 σύγχρονοι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί. - Αξιοποιώντας τις υποδομές του Δήμου, ικανοποιήθηκε το 100% των αιτήσεων που υποβλήθηκαν και πληρούσαν τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο Νόμος, με αποτέλεσμά να φιλοξενηθούν τη χρονιά που μας έρχεται 720 παιδιά στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ