2013-09-12 05:09:04
Φωτογραφία για Σανγκ: Στην Κίνα θα δουν τους καλύτερους στην Ευρώπη
Ο Παναθηναϊκός αναχωρεί για την Κίνα και ο Πινγκ Σανγκ επιστρέφει στην πατρίδα του για να αγωνιστεί με τη νέα του ομάδα. "Όλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη", σχολίασε ο Κινέζος. Διαβάστε επίσης τι είχαν να πουν Αργύρης Πεδουλάκης και Μάικ Μπατίστ.

Ο Παναθηναϊκός αναχωρεί σε λιγότερο από μία ώρα για την Κίνα (9.50μ.μ.) και η αποστολή βρίσκεται ήδη στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", από όπου θα πετάξει για την Κωνσταντινούπολη και από εκεί για την Γκουανγκζού.

Όλοι στις τάξεις της ομάδας είναι ενθουσιασμένοι για το ταξίδι που θα κάνει το όνομα του Παναθηναϊκού ευρύτερα γνωστό στην Ασία.

Πρώτος το λόγο πήρε ο Πινγκ Σανγκ ο οποίος επιστρέφει στην πατρίδα του:"Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην πατρίδα μου. Και νιώθω χαρούμενος που οι φίλοι μου, οι φίλαθλοι στην Κίνα, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Εύχομαι μετά το ταξίδι αυτό ακόμη περισσότεροι φίλαθλοι να γνωρίζουν καλύτερα τι σημαίνει Παναθηναϊκός. Προσωπικά βελτιώνομαι κάθε μέρα στο γήπεδο. Ο προπονητής με βοηθά πολύ και όλοι είναι σαν μια οικογένεια για μένα".


Μπατίστ: "Θα μας μάθουν κι εκεί καλύτερα"

Ο Μάικ Μπατίστ μίλησε για το στόχο που δεν είναι άλλος από το να γίνει γνωστό το όνομα του Παναθηναϊκού, στην άλλη άκρη του κόσμου, όπως χαρακτηριστικά είπε: "Ο Παναθηναϊκός είναι ένα μεγάλο όνομα, όπως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης ή η Μπαρτσελόνα. Πάμε στην άλλη άκρη του κόσμου, θα μας μάθουν κι εκεί καλύτερα και ελπίζω το ταξίδι αυτό να κάνει ακριβώς αυτό. Θα δώσουμε ένα φιλικό αγώνα, αλλά ειλικρινά σε αυτή τη φάση το αποτέλεσμα δεν είναι το ζητούμενο.

Το κλειδί είναι να μπούμε στο ρυθμό των αγώνων σταδιακά, να γινόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με παιχνίδι. Αυτός είναι ο στόχος. Θέλεις να νικάς κάθε φορά που πατάς στο παρκέ, αλλά σε αυτή τη φάση δεν είναι το ζητούμενο. Μην ξεχνάμε ότι μας λείπουν και αρκετοί παίκτες".

Σε ερώτηση για το δικό του ρόλο, υπογράμμισε: "Είμαι ο.... μεγάλος της ομάδας. Είμαι εδώ για να κάνω ότι καλύτερο μπορώ και να βοηθήσω τους άλλους παίκτες. Μίλησα με τον προπονητή, μου το ζήτησε και όπως είπα και όταν επέστρεψα, ότι θέλει ο κόουτς θα το κάνω όσο καλύτερα μπορώ".

Πεδουλάκης: "Να γίνει γνωστός και στην Ασία"

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Αργύρη Πεδουλάκη που αναφέρθηκε στη σημασία του ταξιδιού του Παναθηναϊκού στην Κίνα:

"Συνεχίζουμε την προετοιμασία μας με αρκετές ελλείψεις εξαιτίας της παρουσίας παικτών στο Ευρωμπάσκετ 2013. Το ταξίδι αυτό γίνεται με βασικό στόχο να γίνει γνωστό το όνομα του Παναθηναϊκού και μία από τις μεγαλύτερες χώρες. Παράλληλα, θα αποκτήσουμε εμπειρίες από ένα μπάσκετ διαφορετικό από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, το ΝΒΑ ή το κολλεγιακό. Θέλουμε το όνομα του Παναθηναϊκό να μπει στην ασιατική αγορά. Θα συνεχίσουμε και την προετοιμασία μας.

Οι παίκτες δουλεύουν αρκετά καλά με μοναδικό αρνητικό τις απουσίες. Αλλά αυτό είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες. Όλοι όσοι είναι εδώ δείχνουν μεγάλη διάθεση. έχουν "δέσει" και θελουμε και οι νέοι παίκτες να μπουν στη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού. Και πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο".
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ