2013-09-30 05:39:03
Φωτογραφία για Τελεσίγραφο Νετανιάχου προς το Ιράν
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου θα απειλήσει ότι θα εγκαταλείψει τη διπλωματική οδό, αν οι... διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δεν έχουν στόχο την κατάργησή του, δήλωσε η ανταποκρίτρια στη Νέα Υόρκη ισραηλινού τηλεοπτικού δικτύου.

«Ένα από τα πράγματα που θα πει ο πρωθυπουργός στον (Αμερικανό) πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια της αυριανής τους συνάντησης είναι ότι, αν οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν δεν έχουν στόχο την κατάργηση του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης και όχι απλώς την επίβλεψή του, το Ισραήλ θα θεωρήσει ότι είναι ελεύθερο από τις δεσμεύσεις του σε αυτήν τη διπλωματική διαδικασία μεταξύ της Δύσης και του Ιράν» μετέδωσε η ανταποκρίτρια, επικαλούμενη πηγές από το περιβάλλον του Νετανιάχου.

«Αυτό σημαίνει ότι το Ισραήλ ενδέχεται να αποφασίσει να επιτεθεί μόνο του εναντίον του Ιράν» διευκρίνισε.

Ο Νετανιάχου αναχώρησε το πρωί της Κυριακής για τις ΗΠΑ, όπου θα γίνει δεκτός τη Δευτέρα από τον Ομπάμα. Την Τρίτη θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου θα προσπαθήσει να πείσει τη διεθνή κοινότητα ότι η ιρανική απειλή δεν έχει μειωθεί.


Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί εξέφρασε, σε ομιλία του αυτήν την εβδομάδα στη Γ.Σ. του ΟΗΕ, την επιθυμία του να συνομιλήσει με τις ΗΠΑ για να διευθετηθεί η διένεξη σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και καταδίκασε το Ολοκαύτωμα.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατήγγειλε από τη μεριά του «την επίθεση γοητείας» του Ροχανί, επισημαίνοντας ότι «σκοπεύω να πω την αλήθεια απέναντι στην επίθεση των ωραίων λόγων και των χαμόγελων».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής από το κανάλι 10 της ισραηλινής τηλεόρασης, το 78% των Ισραηλινών εκτιμά ότι ο Ροχανί δεν είναι ειλικρινής όταν λέει ότι επιθυμεί να βρεθεί μια λύση στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Παράλληλα, το 69% των ερωτηθέντων δήλωσε πως πιστεύει ότι οι ΗΠΑ δεν θα καταλήξουν σε συμφωνία με το Ιράν για το θέμα αυτό. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ