2013-09-30 10:30:00
Φωτογραφία για Δήμος Λέσβου / Γενική κινητοποίηση κατά του Καλλικράτη....!!!
Η συνένωση των νησιωτικών Δήμων, σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Κυρίως δε, σε μεγάλα νησιά με πολλές εδαφολογικές και κοινωνικές ιδιαιτερότητες.

Οι Λέσβιοι έχουν κυριολεκτικά επαναστατήσει κατά τα Καλλικράτη και ζητούν την άμεση διάσπαση του ενιαίου Δήμου. Ο υπουργός εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, κατανοεί πλήρως το πρόβλημα, καθώς έχει δηλώσει πως…, «στη Λέσβο θα μπορούσαν να γίνουν τουλάχιστον τρεις δήμοι»,…!!!

Τις επόμενες ημέρες, αντιπροσωπεία από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους θα καταθέσει πρόταση-μνημόνιο υπέρ της διάσπασης του ενιαίου Δήμου. Οι εν λόγω φορείς ζητούν και τη συμπαράσταση του συμπατριώτη τους υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου.

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) έχει αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήδη έχει εξασφαλίσει τις υπογραφές  73 Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του νησιού οι οποίες αποτελούν το «Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου» που υποστηρίζουν «το πάνδημο αίτημα της δημιουργίας νέου αυτοδιοικητικού χωροταξικού πλαισίου στο νησί, σε αντικατάσταση του δύσκαμπτου και αναποτελεσματικού ενιαίου Δήμου Λέσβου«.

                                                                           Γ. Σπ. Π.
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ