2013-09-30 20:41:03
Φωτογραφία για Συνάντηση της Νεολαίας Ανεξάρτητων Ελλήνων με το σύλλογο νεφροπαθών Θεσσαλονίκης
Συνάντηση πραγματοποίησε εκ μέρους της Νεολαίας ο αναπληρωτής υπεύθυνος τομέα ΑμεΑ Βασίλης Τσακίρης συνοδευόμενος από τον κ. Κωνσταντίνο Κυζιρίδη πολιτευτή Β’ Θεσσαλονίκης με τον πρόεδρο του Συλλόγου... Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης κ. Χρηστό Καραγκιόζη.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι νεφροπαθείς, οι μεταμοσχευμένοι και τα άτομα που έχουν ανάγκη αιμοκάθαρσης. Ένα από τα σημαντικότερα, το οποίο χρήζει άμεσης επίλυσης, είναι η έλλειψη φίλτρων τεχνητού νεφρού, που έχουν απόλυτη ανάγκη οι νεφροπαθείς. Τα φίλτρα αυτά είναι σε έλλειψη και στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και στα ιδιωτικά λόγω κόστους. Η πρόταση των νεφροπαθών να υπάρξει παράγωγη φίλτρων τεχνητού νεφρού στην Ελλάδα, διότι η αγορά από τις ευρωπαϊκές χώρες είναι εξαιρετικά κοστοβόρα και αξίζει να αντιμετωπιστεί με απόλυτη σοβαρότητα από τους υπευθύνους του Υπουργείου Υγείας.

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα, που μας μετέφεραν, είναι η έλλειψη σε ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό στις μονάδες τεχνητού νεφρού λόγω της συγχώνευσης νοσοκομείων και της διαθεσιμότητας. Το γεγονός αυτό είναι απαράδεκτο και κατακριτέο, καθώς η λογική της εξυγίανσης των αριθμών εις βάρος της υγείας των ανθρώπων, είναι αρρωστημένη. Τέλος, μεταξύ άλλων, μας εξέφρασαν τους φόβους τους για τα γενόσημα φάρμακα, αλλά και για την συνταγογράφηση των φαρμάκων, στην αγορά των οποίων προφανώς πρέπει να έχουν μηδενική συμμετοχή και να μην γίνεται καμία απολύτως συζήτηση επ’ αυτού.

Στη Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων αντιλαμβανόμαστε πλήρως το γεγονός πως ανθρωποθυσίες στο βωμό των μνημονίων είναι απαράδεκτες και δηλώνουμε πως όσο περνάει από το χέρι μας θα τις εμποδίσουμε. Σοβαρό κράτος νοείται αυτό που σέβεται τους πολίτες του, πολύ περισσότερο όταν αυτοί ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Εμείς στεκόμενοι πάντα δίπλα σε αυτές τις ομάδες, διατηρούμε συνεχή επικοινωνία με τους επίσημους φορείς τους, ώστε να προωθούμε τα αιτήματα τους και τη φωνή τους, μέσω των βουλευτών μας, στο Κοινοβούλιο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ