2013-10-03 09:25:20
Φωτογραφία για Νέο Opel Insignia – Επαναστατική Εξέλιξη Κινητήρων και Infotainment
Υποδειγματικός turbo diesel 103 kW/140 hp με 3,7 l/100 km & εκπομπές CO2 99 g/kmΝέοι βενζινοκινητήρες Turbo άμεσου ψεκασμού με 125 kW/170 hp και 184 kW/250 hpΔίλιτρος turbo diesel και βενζινοκινητήρας 1.4 turbo με την καλύτερη κατανάλωση στην κατηγορίαΠρωτοποριακή, νέα γενιά συστημάτων infotainment με touchpadΝέα εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση προσφέρουν μεγαλύτερη αποκλειστικότηταΣπορ Insignia Country Tourer με all-wheel drive και εκφραστικό στυλΓνήσια αγωνιστική αίσθηση με το Insignia OPC και προηγμένη τεχνολογία πλαισίου

Το νέο Opel Insignia πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Το νέο Insignia αποκτά ακόμα πιο ελκυστικό εσωτερικό και εξωτερικό στυλ σηματοδοτώντας το επόμενο βήμα για τη βραβευμένη σχεδιαστική φιλοσοφία ‘Η γλυπτική τέχνη συναντά τη Γερμανική ακρίβεια’. Νέοι ισχυροί και υπεραποδοτικοί κινητήρες άμεσου ψεκασμού όπως οι δύο turbo βενζινοκινητήρες νέας γενιάς και ο νέος turbo diesel 99 g CO2 προστίθενται στην πλούσια γκάμα
. Με τόσο χαμηλά επίπεδα ρύπων, ο νέος 2.0 turbo diesel κατατάσσεται στην κατηγορία απόδοσης A+. Στα τετράθυρα και πεντάθυρα μοντέλα με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και Start/Stop, και οι δύο εκδόσεις (88 kW/120 hp and 103 kW/140 hp) καταναλώνουν μόλις 3,7 lit /100 km στο μικτό κύκλο (σύμφωνα με την Οδηγία [Ε.Ε] No 715/2007), ενώ το Sports Tourer αντίστοιχα 3,9 l/100 km. Σαν αποτέλεσμα, το Opel Insignia 2.0 CDTI είναι το πιο αποδοτικό αυτοκίνητο diesel στην κατηγορία του. Παράλληλα, οι μηχανικοί βελτίωσαν την αεροδυναμική αμαξώματος του νέου Insignia. Με συντελεστή οπισθέλκουσας λίγο κάτω από 0,25, το Insignia είναι τώρα το πιο αεροδυναμικό πεντάθυρο hatchback στον κόσμο.

Οι διάφορες βελτιώσεις του πλαισίου διασφαλίζουν μεγαλύτερη ευελιξία και άνεση. Εξάλλου, μία νέα γενιά infotainment (σύστημα ήχου και ψυχαγωγίας) διατίθεται τώρα για το Insignia. Αυτή ενσωματώνει πολλές λειτουργίες smartphone μέσα στο αυτοκίνητο και λειτουργεί μέσω touchpad (επιφάνεια αφής), touchscreen, χειριστηρίων στο τιμόνι καθώς και με φωνητικές εντολές, προσφέροντας έτσι τέσσερις διαφορετικές επιλογές στον οδηγό.

«Από τότε που λανσαρίστηκε έχουν κατασκευαστεί πάνω από 600,000 Insignia πρώτης γενιάς. Το νέο Insignia προβλέπεται να κερδίσει ακόμα περισσότερους θαυμαστές – έχοντας πιο εκφραστική σχεδίαση, υψηλής ποιότητας cockpit, ‘διαισθητική’ λειτουργία συστημάτων infotainment και εξαιρετικούς κινητήρες όπως ο πρωτοποριακός turbo diesel 99 g CO2» είπε ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann, περιγράφοντας την εξέλιξη του μεσαίου μοντέλου. «Η ναυαρχίδα των μοντέλων μας είναι τώρα ακόμα πιο σοφιστικέ και εντυπωσιακή – αλλά πέρα από την κομψότητα, ας μην ξεχνάμε την ουσία: να προσφέρουμε στους οδηγούς και τους επιβάτες μία άνετη και ασφαλή οδηγική εμπειρία με προηγμένες τεχνολογίες σε μία πολύ ελκυστική τιμή. Για τους πελάτες με έντονα δραστήριο lifestyle, προτείνουμε τώρα το νέο Insignia Country Tourer. Τέλος, το Insignia OPC – το ισχυρότερο, κορυφαίο μοντέλο μας – θα προσελκύσει κυρίως ένα κοινό με σπορ φιλοδοξίες.»

Κομψό: Σαφής δομή του cockpit με νέα γενιά infotainment

Η ανανέωση του cockpit βασίστηκε σε τρία κριτήρια: σαφής, απλή και ‘διαισθητική’ λειτουργία, εξατομίκευση της γκάμας infotainment και, ασφαλώς, άνεση και ασφάλεια για οδηγό και επιβάτες με ελάχιστη διάσπαση της προσοχής από το δρόμο.

Η κεντρική κονσόλα αποπνέει μία νέα αίσθηση φινέτσας και διακριτικότητας σε συνδυασμό με την υιοθέτηση προηγμένων τεχνολογιών και λειτουργιών. Ο πίνακας ελέγχου έχει αποκτήσει αισθητά απλούστερη δομή. Ο χειρισμός του συστήματος infotainment όπως και του AC γίνεται γρήγορα και ‘διαισθητικά’ μόνο με τη βοήθεια μερικών μπουτόν.

Η νέα γενιά infotainment του Insignia ελέγχεται μέσω μιας έγχρωμης οθόνης αφής 8 ιντσών . Από την αρχική οθόνη, ο οδηγός μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες και τα υπο-μενού όπως ραδιοφωνικοί σταθμοί, τίτλοι τραγουδιών, σύνδεση smartphone ή 3D χάρτες πλοήγησης μέσω μπουτόν, οθόνη αφής, φωνητικοί έλεγχοι ή το νέο touchpad. Το σύστημα infotainment έχει δυνατότητα εξατομίκευσης – μπορούν να αποθηκευτούν μέχρι 60 προσωπικές προτιμήσεις (π.χ. playlists, τηλεφωνικές επαφές, διευθύνσεις πλοήγησης).

Την ανταλλαγή πληροφοριών ανθρώπου/μηχανής βοηθά το νέας σχεδίασης ταμπλό οργάνων με μία έγχρωμη οθόνη υψηλής ανάλυσης 8 ιντσών. Πέραν των κλασικών ενδείξεων όπως η ταχύτητα, οι στροφές και η στάθμη καυσίμου, περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πλοήγηση, τη χρήση smartphone και τις επιλογές του ηχοσυστήματος προβάλλονται απευθείας στο πεδίο ορατότητας του οδηγού.

Κορυφαίοι: Νέα γενιά turbodiesel 99 g CO2 και βενζινοκινητήρας SIDI turbo

Το νέο Opel Insignia έχει τη δική του άποψη σε επίπεδο κινητήριων συνόλων και πλαισίου. Ενώ το μεσαίο μοντέλο έχει ήδη λάβει πολυάριθμες διακρίσεις για την οδηγική άνεση, τη συμπεριφορά και το κράτημά του, η νέα έκδοση ‘ανεβαίνει κατηγορία’. Οι μηχανικοί της Opel έκαναν ποικίλες βελτιώσεις στο πλαίσιο – αποσβεστήρες, αντιστρεπτικές δοκοί και σύστημα διεύθυνσης – πετυχαίνοντας μειωμένα επίπεδα θορύβων και κραδασμών, αλλά και υψηλότερη άνεση.

Η πλούσια γκάμα κινητήρων είναι προσανατολισμένη στις επιδόσεις και την άνεση χωρίς συμβιβασμούς. Με το νέο Opel Insignia, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από κινητήρες με τρεις τύπους καυσίμου: βενζίνης, diesel και LPG(Liquefied Petroleum Gas). Η ισχύς τους κυμαίνεται από 81 kW/120 hp μέχρι 239 kW/325 hp.

Το Insignia 2.0 CDTI είναι πρωταθλητής της οικολογίας και της οικονομίας. Ο νέος 2.0 turbo diesel σε εκδόσεις 88 kW/120 hp και 103 kW/140 hp προσφέρει πολύ χαμηλές εκπομπές CO2 99 g/km (Sports Tourer: 104 g/km CO2) σύμφωνα με την Οδηγία (Ε.Ε.) No 715/2007, κατατάσσοντάς το στην κατηγορία απόδοσης A+. Τα τετράθυρα και πεντάθυρα μοντέλα με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και Start/Stop καταναλώνουν μόλις 3,7 lit./100 km στο μικτό κύκλο (Sports Tourer: 3,9 l/100 km) – κορυφαίες τιμές για την κατηγορία. Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν εξαιρετική ροπή, με τον 88 kW/120 hp turbo diesel να προσφέρει μέχρι 320 Nm και το μοντέλο 103 kW/140 hp να φτάνει ακόμα και τα 370 Nm – χάρη σε μία λειτουργία overboost που ενεργοποιείται υπό πλήρες φορτίο.

Κορυφαίος diesel είναι ο 2.0 BiTurbo CDTI143 kW/195 hp. Αυτός ο πετρελαιοκινητήρας υψηλών επιδόσεων παράγει εντυπωσιακή ροπή 400 Nm και διακρίνεται για την άμεση απόκριση και την εξαιρετική ελκτική ισχύ σε μία ευρεία γκάμα στροφών χάρη στην σειριακή υπερσυμπίεση δύο σταδίων.

Οι βενζινοκινητήρες που ξεχωρίζουν περισσότερο είναι οι δύο μονάδες άμεσου ψεκασμού: ο 2.0 SIDI turbo (SIDI = Spark Ignition Direct Injection) με 184 kW/250 hp και μέγιστη ροπή 400 Nm και η νέα γενιά 1.6 SIDI turbo με 125 kW/170 hp και 260 Nm (280 Nm με overboost). Και οι δύο έχουν εξαιρετική καμπύλη ισχύος και ομαλή λειτουργία με μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. Συνδυάζονται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και Start/Stop ή με ένα νέο, εξατάχυτο αυτόματο χαμηλής τριβής. Πέρα από το FWD, ο 2.0 SIDI Turbo σε μερικές αγορές διατίθεται και με AWD.

Ο βασικός βενζινοκινητήρας κατά το λανσάρισμα είναι ένας οικονομικός και εξαιρετικά καθαρός (Euro 6) 1.4 turbo με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και Start/Stop. Αποδίδει 103 kW/140 hp και ροπή 200 Nm (220 Nm με overboost), αλλά καταναλώνει μόλις 5,2 lit./100 km και εκπέμπει 123 g/km CO2 (Sports Tourer 5,6 l/100 km και 131 g/km CO2 σύμφωνα με την Οδηγία [Ε.Ε.] No 715/2007) – που σημαίνει Άριστη Οικονομία Καυσίμου στην Κατηγορία του.

Εναλλακτικά, μία πολύ οικονομική επιλογή είναι το Insignia 1.4 LPG (Liquefied Petroleum Gas) 103 kW/140 hp, με μέγιστη ροπή 200 Nm. Όπως η βενζινοκίνητη έκδοση, πληροί τις πολύ αυστηρές μελλοντικές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6.

Τα εξαιρετικά επίπεδα κατανάλωσης είναι επίσης αποτέλεσμα της αεροδυναμικά βελτιστοποιημένης σχεδίασης αμαξώματος με την εφαρμογή μέτρων που μειώνουν το συντελεστή οπισθέλκουσας. Ένα πολύ σύγχρονο χαρακτηριστικό είναι το ενεργό κλείστρο για τα μοντέλα diesel με 88 kW/120 hp, 103 kW/140 hp και 120 kW/163 hp. Αυτό το κλείστρο στον εμπρός κάτω αεραγωγό κλείνει αυτόματα για να εμποδίσει την είσοδο του αέρα και την πρόκληση στροβιλισμού. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις βελτιώσεις, οι μηχανικοί της Opel κατάφεραν να δώσουν στο νέο Insignia εξαιρετικά χαμηλές τιμές Cd μόλις κάτω από 0,25 και 0,28 αντίστοιχα για τα Insignia hatchback και Sports Tourer, με αποτέλεσμα να είναι τα πιο αεροδυναμικά μοντέλα παραγωγής στην κατηγορία τους.

Αναγνωρίσιμο στυλ: Βραβευμένη σχεδιαστική γλώσσα Opel με premium στοιχεία

Το νέο Insignia εξελίσσει την πολυβραβευμένη σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel ‘η γλυπτική τέχνη συναντά τη Γερμανική ακρίβεια’ στη μεσαία κατηγορία. Το σχεδιαστικό θέμα εκφράζει υψηλές φιλοδοξίες και δυναμισμό με ένα αναγνωρίσιμο εμπρός γραφικό στοιχείο που αναδεικνύει οπτικά το πλάτος του αυτοκινήτου.

Το προφίλ των νέων Insignia hatchback και notchback διαφέρει σαφώς από των προηγούμενων μοντέλων λόγω της μοναδικής σχεδίασης των πίσω θυρών και της ενσωματωμένης αεροτομής. Η γραμμή οροφής του 5θ μοντέλου «σβήνει» αρμονικά στην αεροτομή, δίνοντας έμφαση σε ένα κλασικό coupé σχήμα. Στην 4θ έκδοση, συνεχίζεται κατά μήκος του άκρου της αεροτομής δημιουργώντας ένα ελκυστικό προφίλ sedan.

Η ίδια φιλοσοφία αντανακλάται και στο πίσω τμήμα όπου το νέο Insignia είναι φαρδύτερο και χαμηλότερο. Η χρωμιωμένη μπάρα έχει τοποθετηθεί χαμηλότερα στην πίσω πόρτα και φιλοξενεί το λογότυπο της μάρκας. Εκτείνεται και μέσα στα πίσω φώτα ενσωματώνοντας τις λυχνίες της όπισθεν. Οι λειτουργίες πίσω φώτων / στοπ των διαιρούμενων μονάδων εκτελούνται μέσω λυχνιών LED σε όλες τις εκδόσεις των hatchback και notchback. Χαρακτηριστικό στοιχείο ταυτότητας για όλες τις εκδόσεις αμαξώματος είναι η σχεδίαση φώτων σε σχήμα φτερού.

Άρρηκτα συνδεδεμένα: Άνεση και ασφάλεια

Το νέο Opel Insignia προσφέρει επίσης ποικίλες τεχνολογίες και συστήματα ασφάλειας και άνεσης. Μεταξύ αυτών είναι προηγμένα συστήματα υποστήριξης μέσω ραντάρ και κάμερας που περιλαμβάνουν από Adaptive Cruise Control μέχρι Side Blind Spot Alert (προειδοποίηση τυφλού σημείου) και Forward Collision Alert (προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης). Το Adaptive Cruise Control διατηρεί την ταχύτητα που έχει επιλέξει ο οδηγός και παράλληλα την ατομικά επιλεγμένη απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα. Σε οχήματα με αυτόματο κιβώτιο, το σύστημα φρενάρει το αυτοκίνητο μέχρι να σταματήσει τελείως εάν χρειαστεί. Η κάμερα οπισθοπορείας με τις λειτουργίες Rear Cross Traffic Alert, Lane Change Alert και Side Blind Zone Alert διασφαλίζει βέλτιστη ορατότητα στο πλάι και πίσω. Με ποικίλες λειτουργίες όπως φωτισμός πόλης/πεζών, φωτισμός επαρχιακού δρόμου/αυτοκινητόδρομου και δυναμικός/στατικός φωτισμός στροφών, το Adaptive Forward Lighting AFL+ αυξάνει την ασφάλεια κυρίως όταν η ορατότητα είναι περιορισμένη ή στο σκοτάδι.

Το νέο Opel Insignia προσφέρει στους επιβάτες βέλτιστη προστασία με στάνταρ ESPPlus, ABS με Cornering Stability Control και Brake Assist, χαρακτηριστικά παθητικής ασφάλειας όπως εμπρόσθιοι και πλευρικοί αερόσακοι για τον οδηγό και το συνοδηγό και αερόσακοι οροφής εμπρός και πίσω. Η ασφάλεια του αυτοκινήτου επιβεβαιώνεται και από την αξιολόγηση πέντε αστέρων στα Euro NCAP crash tests.

Λάτρης της περιπέτειας: Νέο Insignia Country Tourer

Ενώ το αδερφάκι του, Sports Tourer, είναι ένα κομψό οικογενειακό μοντέλο και επαγγελματικό station wagon, το νέο Insignia Country Tourer εκφράζει μία έκδηλη επιθυμία για περιπέτεια. Το σπορ όχημα παντός εδάφους προσφέρει ελευθερία κινήσεων πέραν των ορίων της πόλης και εκτός ασφάλτινων διαδρομών. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι διακοσμητικά ένθετα στις ποδιές μπροστά και πίσω, πρόσθετα πάνελ στους θόλους των τροχών και στο κάτω τμήμα του αμαξώματος, αλλά και διπλές απολήξεις εξαγωγής.Προηγμένο σύστημα τετρακίνησης διασφαλίζει πρόσφυση και αξιόπιστο κράτημα σε όλες τις οδηγικές συνθήκες. Αυτό συνδυάζεται με ισχυρούς κινητήρες turbo όπως ένας βενζινοκινητήρας 2.0- SIDI 184 kW/250 hp άμεσου ψεκασμού ή ένας υψηλών επιδόσεων 2.0 BiTurbo CDTI – και οι δύο παράγουν εντυπωσιακή μέγιστη ροπή 400 Nm.

Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα κίνησης 4x4 ενσωματώνει συμπλέκτη υψηλής ποιότητας βασισμένο τις αρχές Haldex, και ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για τη διασφάλιση άριστης πρόσφυσης στην άσφαλτο και σε συνθήκες εκτός δρόμου. Αυτό προσαρμόζεται συνεχώς στις υπάρχουσες οδικές συνθήκες και μεταβάλει την κατανομή ροπής ομαλά από 0 έως 100% μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, αλλά και μεταξύ των πίσω τροχών. Σε συνδυασμό με το προηγμένο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πλαίσιο FlexRide, το σύστημα AWD θέτει πρότυπα ως προς τους χρόνους αντίδρασης και ελέγχου του οχήματος.

Ισχυρό: Νέο Insignia OPC

Με 239 kW/325 hp και μέγιστη ροπή 435 Nm, το Insignia OPC είναι το κορυφαίο σπορ μοντέλο της οικογένειας Opel. Τα αισθητικά ανανεωμένα εμπρός και πίσω τμήματα, με σχεδιαστικά στοιχεία ταυτότητας OPC όπως οι ‘κυνόδοντες’ εμπρός και στο διακοσμητικό της απόληξης εξαγωγής πίσω, υπογραμμίζουν τη δύναμή του.

Το εντυπωσιακό αμάξωμα πλαισιώνει προηγμένες τεχνολογίες. Το πλαίσιο OPC αναβαθμίζεται με ιδιαίτερη έμφαση στον ανασχεδιασμένο πίσω άξονα – όπως τα υπόλοιπα μέλη της νέας οικογένειας Insignia – όπου οι μηχανικοί έχουν τροποποιήσει περίπου το 60% των εξαρτημάτων.Νέο λογισμικό ESP επιτρέπει μεγαλύτερη ακρίβεια στη ρύθμιση της δυναμικής συμπεριφοράς κυρίως στην αντίδραση των τάσεων υποστροφής. Τροποποιημένο λογισμικό αποσβεστήρων για το πλαίσιο FlexRide με προσαρμοζόμενα αμορτισέρ διασφαλίζει βέλτιστο κράτημα στο δρόμο. Το Insignia OPC επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 6,0” (Sports Tourer: 6,3”) και μέχρι την τελική ταχύτητα των 250 km/h (με ηλεκτρονικό κόφτη). Στην έκδοση χωρίς ηλεκτρονικό κόφτη, το OPC με μηχανικό κιβώτιο αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 270 km/h (Sports Tourer: 265 km/h).

Η καμπίνα υποδέχεται τους οδηγούς OPC μέσα σε μία γνήσια αγωνιστική ατμόσφαιρα. Πέραν των βασικών πληροφοριών, οι οδηγοί μπορούν να βλέπουν λεπτομέρειες όπως πίεση και θερμοκρασία λαδιού, τάση μπαταρίας, θέση γκαζιού, ισχύς φρένου και δύναμη g που απορρέει από την πλευρική επιτάχυνση στην προαιρετική οθόνη ενδείξεων 8 ιντσών.

Το νέο, σπορ τιμόνι (προαιρετικά θερμαινόμενο) περιλαμβάνει μοχλούς όταν συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο για να μπορεί ο οδηγός να εκτελεί γρήγορες μηχανικές αλλαγές, ακόμα και σε automatic mode. Εάν οι μοχλοί παραμείνουν ανενεργοί για τουλάχιστον 12 δευτερόλεπτα, το κιβώτιο συνεχίζει σε automatic mode. Με αυτό τον τρόπο το νέο Insignia OPC συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της μηχανικής και αυτόματης λειτουργίας.
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ