2013-10-04 15:19:05
Φωτογραφία για Ελκυστική η Ελλάδα για τους Αμερικανούς
Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, η ασφάλεια και η φιλοξενία που παρέχει στους επισκέπτες της, οι φυσικές της ομορφικές, η ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού αλλά και η ποιοτική αναβάθμιση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, «ταξίδεψαν» στις... Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Κατά την παραμονή της στην Αμερική, η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, παρουσίασε σε υψηλόβαθμα στελέχη της τουριστικής αγοράς των ΗΠΑ αλλά και μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και αναφέρθηκε στη νέα τουριστική ταυτότητα της χώρας καθώς και στην ασφάλεια που παρέχει ως προορισμός.

Η κα. Κεφαλογιάννη στις επαφές της με παράγοντες της αμερικανικής τουριστικής βιομηχανίας, επισήμανε την ποιοτική αναβάθμιση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, μέσω της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου της χώρας, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι. Την έμφαση που δίδεται στην ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο ιαματικός, θρησκευτικός, συνεδριακός και Τρίτης ηλικίας τουρισμός.


Επίσης στους συνομιλητές της ανέλυσε και τη στρατηγική της κυβέρνησης, που δίνει βαρύτητα στην προσέλκυση και τη διευκόλυνση των επενδύσεων. Παρών σε αυτές τις συναντήσεις ήταν το μέλος του Δ.Σ του ΕΟΤ και εντεταλμένος για θέματα τουρισμού στη Β. Αμερική, Ανδρέας Φιορεντίνος.

Συνεντεύξεις στα ΜΜΕ

Στο διάστημα της παραμονής της στη Νέα Υόρκη, η κα. Κεφαλογιάννη παραχώρησε συνεντεύξεις σε μεγάλες εφημερίδες όπως, η Washington Post και η Wall Street journal. Επίσης συναντήθηκε και με την πρόεδρο και εκδότρια του περιοδικού Forbes Woman, Moira Forbes.

Στις συνεντεύξεις της, στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε ότι το 2013 ήταν μια καλή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα και ότι προτεραιότητα του υπουργείου Τουρισμού είναι να καταστήσει τη χώρα ελκυστικό προορισμό για τους αμερικανούς.

«Το 2013 είναι μια καλή χρονιά και για τον τουρισμό από τις ΗΠΑ. Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια καταγράφεται μια σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Βόρεια Αμερική. Αυτό μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε ακόμη πιο εντατικά. Εχουμε σειρά σημαντικών επαφών με την τουριστική βιομηχανία των ΗΠΑ και προωθούμε νέα προϊόντα όπως είναι ο ιατρικός τουρισμός» επισήμανε η κα. Κεφαλογιάννη.
agelioforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ