2013-10-04 18:38:04
Φωτογραφία για «Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στο Στρασβούργο την Τουρκία για το ζήτημα των αγνοουμένων Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων στην Κύπρο το 1974»
Μιλώντας χθες 3/10/2013 στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, για το ζήτημα των αγνοουμένων στις πρόσφατες πολεμικές συρράξεις στην Ευρώπη, ο Κοινοβουλευτικής Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς έθεσε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο το ζήτημα των χιλιάδων Ελληνοκυπρίων και Ελλήνων πολιτών που θεωρούνται αγνοούμενοι στην Κύπρο το 1974.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς 1493 Ελληνοκύπριοι και 64 Έλληνες πολίτες θεωρούνται επισήμως ως αγνοούμενοι εδώ και 39 χρόνια, δηλαδή, από την εποχή της παράνομης εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974.

Για πολλές δεκαετίες, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, η Τουρκία δείχνει μια αρνητική και ιδιαίτερα σκληρή στάση στο ζήτημα των αγνοουμένων και καταπατά κατάφορα τα δικαιώματα των συγγενών των αγνοουμένων.

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει η Τουρκία να αναγκαστεί να επιτρέψει τον αποτελεσματικό έλεγχο για την αναζήτηση των αγνοουμένων σε περιοχές που ελέγχει ο τουρκικός στρατός, καθώς επίσης και στα αρχεία του ίδιου του τουρκικού στρατού.


Στόχος είναι να μπορέσουν οι συγγενείς των αγνοουμένων να μάθουν τι έγιναν οι δικοί τους άνθρωποι.

Όμως καθώς το ζήτημα των αγνοουμένων δεν είναι μόνο θέμα ανθρωπιστικό αλλά και νομικό θα πρέπει η Τουρκία να υποχρεωθεί να αποζημιώσει πλήρως τους συγγενείς των αγνοουμένων Ελληνοκυπρίων και Ελλήνων που έχασαν τους ανθρώπους τους λόγω της παράνομης τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ