2013-10-07 06:47:03
Φωτογραφία για «Η συμφωνία για το χρέος θα πρέπει να περιλαμβάνει και περικοπές»
Ο ηγέτης της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner δήλωσε ότι δεν θα περάσει ένα νομοσχέδιο για την αύξηση του... ανώτατου ορίου δανεισμού της αμερικανικής χωρίς να αντιμετωπιστούν ταυτόχρονα οι μακροπρόθεσμες προκλήσεις στον προϋπολογισμό και τις δαπάνες.

Μιλώντας στο ABC ο Boehner κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για την άρνηση του να μιλήσει με τους Ρεπουμπλικάνους, δηλώνοντας ότι η Βουλή δεν μπορεί να δώσει λευκή επιταγή εγκρίνοντας ένα σχέδιο δαπανών το οποίο δεν θα αντιμετωπίζει τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας.

«Δεν θέλω οι Ηνωμένες Πολιτείες να κηρύξουν στάση πληρωμών. Αλλά δεν θα αυξήσω το όριο του χρέους χωρίς μια σοβαρή συζήτηση για το πώς θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που οδηγούν σε αύξηση του χρέους. Θα ήταν αδύνατο να το κάνω», δήλωσε ο Boehner.

Οι δηλώσεις του Boehner έρχονται καθώς η αμερικανική κυβέρνηση έχει μπει στην έκτη ημέρα του «λουκέτου» σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες μετά την αποτυχία του Κογκρέσου να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του νέου δημοσιονομικού έτους
. Την ίδια στιγμή, το Κογκρέσο θα πρέπει σύντομα να συμφωνήσει σε ένα σχέδιο για την αύξηση του ανώτατου ορίου δανεισμού των ΗΠΑ από το υφιστάμενο επίπεδο των 16,7 τρισ. δολ. καθώς η αμερικανική κυβέρνηση αναμένεται να φτάσει το συγκεκριμένο όριο μέχρι τις 17 Οκτωβρίου.

Σε μια σπάνια στιγμή ευρείας συναίνεσης μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με το συντριπτικό 407 υπέρ και μηδέν κατά την πρόταση για την πληρωμή αναδρομικών αποδοχών σε όλους τους υπαλλήλους που εντάχθηκαν σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας μετά την άρση του "λουκέτου" στις κυβερνητικές υπηρεσίες.

Ωστόσο, δεν φαίνεται να υπάρχουν σημάδια ότι τα δύο κόμματα είναι έτοιμα να εγκαταλείψουν κάποιους από τους όρους που έχουν βάλει στη διαπραγμάτευση ώστε να τερματιστεί το αδιέξοδο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πέμπτη η Χετάφε, 3-1 τη Μπέτις
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πέμπτη η Χετάφε, 3-1 τη Μπέτις
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ