2013-10-08 14:49:04
Φωτογραφία για Στην Ελλάδα τον Μάρτιο ο Χοσέ Μανουέλ Μπαρόσο
Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ), Γιάννης Σγουρός, συμμετείχε στην 103η συνεδρίαση της Ολομέλειας στην ΕτΠ, στις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιήθηκε η έναρξη των εργασιών για τις ημέρες ελεύθερης προσέλευσης (OPEN DAYS), με θέμα: "Οι Περιφέρειες και οι Πόλεις της Ευρώπης ξεκινούν δυναμικά προς το 2020".

Κατά τη συνεδρίαση τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Jose Manuel Barroso, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Martin Schulz, όπου απεύθυνε βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην ΕτΠ συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτρπής, κ. Jose Manuel Barroso, για την επερχόμενη Διάσκεψη Κορυφής των Περιφερειών και Δήμων, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το Μάρτιο του 2014 και τον προσκάλεσε να έρθει. Ο κ. Jose Manuel Barroso δεσμεύτηκε να παραβρεθεί στη Διάσκεψη τον ερχόμενο Μάρτιο.


Επίσης, ο κ. Σγουρός πρότεινε στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ που δικαιούται η Ελλάδα για το πρόγραμμα 2014 - 2020 να τα αποδεσμεύσουν το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε από την 1η Ιανουαρίου 2014, οι Περιφέρειες της Ελλάδος να έχουν τη δυνατότητα να τα απορροφήσουν για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Στη συνεδρίαση, επίσης, συμμετείχε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Περιφερειακή Επιτροπή, κ. Johannesburg Hahn, όπου αναφέρθηκε στην εφαρμογή των προγραμμάτων την πολιτικής συνοχής κατά την περίοδο 2014 - 2020.
epoli.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ