2013-10-09 10:21:59
Φωτογραφία για ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Νέες προκλήσεις για Θράκη
Εμμονή, που αποκαλύπτει την ισλαμική ατζέντα και στην εξωτερική πολιτική του αλλά και την πλήρη έλλειψη σεβασμού στα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα, αποτελεί η τέταρτη μέσα σε λίγες ημέρες παρέμβαση του Τ. Ερντογάν που ζητά ανταλλάγματα στη Θράκη για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Νέες προκλήσεις για Θράκη  

Μιλώντας χθες στην ΚΟ του κόμματός του, ο κ. Ερντογάν απροκάλυπτα έθεσε το θέμα υπό αμοιβαιότητα, ζητώντας κινήσεις της Ελλάδας στη Θράκη για την υλοποίηση μιας βασικής υποχρέωσης του τουρκικού κράτους έναντι της ελληνορθόδοξης κοινότητας και του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

O Eυ. Βενιζέλος

Από το Ισραήλ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η «θέση της Ελλάδας επί του θέματος είναι σαφής και ξεκάθαρη, σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο και έχει εκφραστεί επανειλημμένως. Οποιαδήποτε περαιτέρω δημόσια συζήτηση επί του θέματος καθίσταται αντιπαραγωγική».


Ο κ. Ερντογάν, μιλώντας ως κληρονόμος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αναφέρθηκε στα «δυο τζαμιά μας» στην Αθήνα, τα οποία, όπως είπε, θέλει να αναλάβει να επισκευάσει και να επαναλειτουργήσει (το Φετιγιέ συμβολίζει την κατάληψη της Αθήνας από τους Οθωμανούς το 1458), ώστε να έχουν τέμενος να προσευχηθούν οι μουσουλμάνοι της Αθήνας, ενώ επέμεινε και πάλι στην εκλογή των μουφτήδων στη Θράκη.

Συγχέοντας πρόσωπα και καταστάσεις ο κ. Ερντογάν επικαλέσθηκε την επιστροφή του Ορφανοτροφείου στην Πρίγκηπο, το οποίο φυσικά επιστράφηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο έπειτα από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ν. ΜΕΛΕΤΗΣ
Έθνος
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ