2013-10-09 10:23:11
Φωτογραφία για Ανεβαίνει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες
Zεστός για την εποχή θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα μας από τη Πέμπτη ως και το Σάββατο, με θερμοκρασίες που στη κεντρική χώρα θα φτάσουν ίσως τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Σε αυτό θα συνδράμουν και οι

ενισχυμένοι νοτιοδυτικοί άνεμοι, οι οποίο θα φέρουν αρκετά θερμές αέριες μάζες προς τη περιοχή μας, οι οποίες θα ανεβάσουν τον υδράργυρο αρκετά.

Τη νύχτα και νωρίς το πρωί, θα έχει ψύχρα κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Πιο αισθητή θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας στη νότια και κεντρική Ελλάδα. Από τη Κυριακή, η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση, με τους βοριάδες να ενισχύονται αρκετά σε όλο το Αιγαίο πέλαγος και να παίρνουν το πάνω χέρι και πάλι.

Πάντως αν και το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα αυτού φαίνεται να κυλάει με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, προς τα τέλη αυτού και μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, τα στοιχεία μας προβλέπουν αρκετό κρύο για την εποχή και κάποιες χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα της χώρας μας. Μία τέτοια εξέλιξη, δηλαδή η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας και η απότομη πτώση της, θεωρείται φυσιολογική για την εποχή που διανύουμε, μιας και ο καιρός βρίσκεται σε συνθήκες αναπροσαρμογής, δηλαδή είναι αρκετά άστατος.

http://paratetarto.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ