2013-10-09 15:31:04
Φωτογραφία για Πρόγνωση καιρού Πέμπτης 9/10
Σποραδικές καταιγίδες σε : Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Θεσσαλία, Δυτική Στερεά, Κεντρική Στερεά (στα δυτικότερα κυρίως... τμήματα των νομών Φωκίδας και Φθιώτιδας), Δυτική Πελοπόννησος, Βόρεια Πελοπόννησος (κυρίως Αχαία) και Κεντρική Πελοπόννησος (κυρίως τα δυτικά τμήματα του νομού Αρκαδίας)

Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας σε : Δυτικότερες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, ορεινά της Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας και Βόρεια Θεσσαλία

Στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά αλλά και στο Βόρειο, Κεντρικό και Βόρειο-Ανατολικό Αιγαίο λίγες αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές κυρίως στα νότιο-ανατολικά ηπειρωτικά.

Στο Νότιο και Νότιο-Ανατολικό Αιγαίο : Ηλιοφάνεια

Προσοχή στην ένταση των Νότιο-Δυτικών ανέμων που θα πνέουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, από το ύψος της ορεινής Κέντρο-Ανατολικής Πελοποννήσου και σε ολόκληρη την κορυφογραμμή της Πίνδου έως και τα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας διότι αναμένοτναι εντάσεις της τάξεως των 7 μποφόρ τοπικά.


Στην Αττική προβλέπονται λίγες αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Θα υπάρχουν όμως και ανοίγματα στον ουρανό. Διάλυση των περισσοτέρων νεφώσεων απο το βράδυ.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες αραιές νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Στα ορεινά των Ανατολικών τμημάτων του νομού Θεσσαλονίκης οι τοπικά πυκνότερες νεφώσεις θα έχουν την τάση να πυκνώσουν και ίσως (κάτω απο το 30%) να αφήσουν λίγες τοπικές βροχές.

Παρατηρείστε την ανοδική τάση που εμφανίζει η θερμοκρασία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (αλλά και στις υπόλοιπες κυρίως ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές) για τις επόμενες 3 ημέρες. Τα προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν στο γεγονός πως το Σάββατο θα είναι η πιο ζεστή ημέρα στην επικράτεια με τον υδράργυρο να καταφέρνει να φτάνει ακόμα και στους 32 βαθμούς κελσίου τοπικά στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές. Απο την Κυριακή θα υποχωρήσει σιγά σιγά η θερμοκρασία παντού.

meteostar.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ