2013-10-10 03:00:02
Φωτογραφία για Σεβασμός: Μια ιδιότητα που για να την απαιτείς πρέπει να την έχεις
«Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει για όλα τα θέματα που αφορούν τον Δήμο…». Είναι η αρχή του «Καλλικρατικού» Νόμου που διέπει την Αυτοδιοίκηση. Είναι μία πάγια αρχή που υπάρχει σε κάθε αυτοδιοικητικό νόμο από την εποχή του Καποδίστρια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο λοιπόν παίρνει αποφάσεις που πρέπει να εκτελούνται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από τα όργανα του Δήμου (Δήμαρχος) ή αποτελούν προτροπές και γνωματεύσεις για τα υπόλοιπα όργανα της Πολιτείας (Περιφέρεια-Κυβέρνηση). Οι αποφάσεις του λαμβάνονται μετά από συζήτηση. Συζήτηση που μπορεί να προκαλέσει λογομαχίες και λεκτικούς διαξιφισμούς που μπορεί να οδηγήσουν και σε ακρότητες (λεονταρισμοί, αθυροστομίες κ.λ.π.)

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει Δημόσια. Προσομοιάζει, κατά την γνώμη μου, περισσότερο με την αρχαία Εκκλησία του Δήμου παρά με το Κοινοβούλιο. Διότι στο Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να παρουσιαστεί και να πάρει τον λόγο η ίδια η Κοινωνία των Πατρών μέσω εκπροσώπων της (σύλλογοι, συνδικαλιστικά όργανα κ.λ.π.) ή και ακόμα μεμονωμένα άτομα σε θέματα που τον αφορούν. Αυτό δεν γίνεται στο Κοινοβούλιο.


Το θεσμό αυτό, απόλυτα Δημοκρατικό, προσπαθεί με κάθε τρόπο ο κύριος Δημαράς και ο Πρόεδρος του, κύριος Μπουρδούλης, να ευτελίσει και να υποτιμήσει. Φυσικά έχουν τους λόγους τους.

Ο κύριος Δημαράς από την στιγμή που ο Πατραϊκός Λαός τον εμπιστεύτηκε, εφόρμησε με ένα συμφερτό από δικούς του ανθρώπους του παρασκηνίου, να καταλάβει το Δημαρχείο. Αγνοώντας νόμους και φύση διοικεί με έναν αυταρχικό τρόπο. Διέλυσε την ομάδα της παράταξής του. Διέλυσε την ιεραρχία στο Διοικητήριο ανασύροντας δικούς του ανθρώπους. Διέρρηξε τις σχέσεις του με συνεργάτες και ανθρώπους που τον στηρίξανε χρόνια.

Ο μόνος που μπορεί να σταθεί εμπόδιο είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Το αγνοεί επιδεικτικά, κάνοντας κατάχρηση των αρμοδιοτήτων του, μη φέροντας προς συζήτηση θέματα που αφορούν το Δ.Σ., αποφασίζοντας χωρίς αυτό. Αδιαφορεί τελείως και παραβαίνει τις αποφάσεις του.

Σήμερα 9.10.13 το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει με πρωτοβουλία της Αντιπολίτευσης με θέμα: «κατανομή-υλοποίηση ΕΣΠΑ». Ένα θέμα που έπρεπε να είχε απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο απ΄ τις πρώτες συνεδριάσεις, έρχεται τώρα με πρωτοβουλία της Αντιπολίτευσης διότι πληροφορίες θέλουν ότι από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ δεν ωφελείται η πόλη, αλλά άνθρωποι της πόλης του κυρίου Δημαρά.

Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να προστατεύουν το Δημοτικό Συμβούλιο και το κύρος του. Σας μεταφέρω ενδεικτικά ΑΚΡΙΒΩΣ από μαγνητοφωνημένους διαλόγους στην τελευταία συνεδρίαση του στις 21.09.13.

Ερώτηση Δημοτικού Συμβούλου: Γιατί, κύριε Δήμαρχε, η ΔΕΥΑΠ δεν εφαρμόζει την απόφαση του Δ.Σ. για μειωμένο τιμολόγιο νερού στην περιοχή Σαραβαλίου;. Απάντηση: Δεν εφαρμόζεται η απόφαση γιατί είναι ενάντια στην πολιτική μου..

Θέμα: κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου. Το θέμα ύστερα από την τοποθέτηση των αρχηγών της Αντιπολίτευσης αποσύρεται (όταν αποσύρεται ένα θέμα σταματάει η συζήτηση). Πρόεδρος: Το θέμα θα αποσυρθεί αλλά εγώ θα μιλήσω. (αρχίζει να ομιλεί). Δημοτικός Σύμβουλος 1: Κύριε Πρόεδρε αφού θέλετε να μιλήσετε να κατέβετε από το Προεδρείο και να καθίσετε στα μέλη (το ορίζει ο κανονισμός σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου). Απάντηση: Κάτι είπατε και εσείς τώρα και συνεχίζει να ομιλεί απ΄ έδρας, Πρόεδρος και ομιλών το ίδιο πρόσωπο;!;!

Δημοτικός Σύμβουλος 2: Δεν είχα πληροφορηθεί ότι είχε δημιουργηθεί επιτροπή για την αναμόρφωση του κανονισμού.. Πρόεδρος ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ απάντηση: «Δεν ασχολούμεθα με εσάς γιατί είναι ντροπή. Σου δίνουμε μεγάλη αξία όταν ασχολούμεθα μαζί σου.»

Καταλαβαίνετε λοιπόν ποιοι προσπαθούν να υποβιβάσουν το Δ. Σ., με ποιους τρόπους και για ποιους λόγους. Θέλουν να είναι απόλυτοι «μονάρχες». Ξέρουν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αυτό που μπορεί να τους εμποδίσει γι αυτό προσπαθούν να το ξεφτιλίσουν έχοντας αναλάβει εργολαβικά το έργο ο Πρόεδρός του (που είναι υπεύθυνος υποτίθεται για να το προστατεύει). Ο Πατραϊκός Λαός όμως γνωρίζει αυτούς που εξέλεξε για να τον αντιπροσωπεύσει και τους εμπιστεύεται. «Ο καιρός γαρ εγγύς» (των εκλογών).

ΠΑΠΑΓΙΑΒΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ