2013-10-10 04:30:05
Φωτογραφία για Εύσημα στη Σερβία από το ΔΝΤ
Δείγμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης της Σερβίας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της οικονομίας χαρακτηρίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) τη δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες και τα οποία περιλαμβάνουν περικοπές στο μισθολογικό κόστος του δημοσίου τομέα και τις επιδοτήσεις και στρατηγική ενίσχυσης της είσπραξης εσόδων.

«Η πλήρης εφαρμογή αυτών των μέτρων, αρχής γενομένης από το 2014, θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

«Το φιλόδοξο σχέδιο δημοσιονομικής εξυγίανσης και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, για την αντιστροφή της δυναμικής αύξησης του δημοσίου χρέους και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, αποτελούν άμεσες προτεραιότητες της (οικονομικής) πολικής, όπως αναγνωρίστηκε από της αρχές.

Τα κυβερνητικά σχέδια δημοσιονομικής εξυγίανσης, που περιγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Στρατηγικής - προς το παρόν τελούν υπό συζήτηση - προσδιορίζουν ένα σύνολο μέτρων, που αποσκοπούν να θέσουν τα δημόσια οικονομικά σε μία βιώσιμη πορεία» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το ΔΝΤ υπολογίζει ότι το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης της Σερβίας (συμπεριλαμβανομένων των δαπανών εξυγίανσης των τραπεζών, της εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς και των πληρωμών για καταπτώσεις εγγυήσεων) θα ανέλθει στο 7,5% του ΑΕΠ το τρέχον έτος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ