2013-10-10 07:32:04
Φωτογραφία για Σε δίκη οι ανήλικοι που ανάρτησαν φωτογραφία με φιλί τους στο facebook
Στις 3 Οκτωβρίου, ο Mouhsin 15 ετών και η Raja 14, φωτογραφήθηκαν από τον κοινό τους φίλο Oussama 16 ετών, να φιλιούνται... στο στόμα έξω από το σχολείο τους στο Nador στο βόρειο Μαρόκο. Όπως συνηθίζεται από παιδιά αυτής της ηλικίας , δημοσίευσαν τη φωτογραφία στο facebook.

Η τοπική οργάνωση της πόλης Nador για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις Δημόσιες Ελευθερίες, κατέθεσε μήνυση στην Αστυνομία για « σοβαρή προσβολή της παιδείας και του πολιτισμού του Μαρόκου » αλλά και για « προσβολή της δημοσίας αιδούς»!

Ακολούθησε την Πέμπτη η σύλληψη και των 3 μαθητών.Θεωρήθηκε κατηγορούμενος και ο φωτογράφος της ανήθικης σκηνής.Οι έφηβοι οδηγήθηκαν σε κέντρο κράτησης ανηλίκων μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη αντιμετωπίζοντας ως και την ποινή των 2 ετών φυλάκισης.Ωστόσο, μετά τις διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα από το σύνολο του νεανικού πληθυσμού αλλά και τις αντιδράσεις προοδευτικών νομικών κύκλων, οι μαθητές απελευθερώθηκαν. Θα δικασθούν την Παρασκευή στο Πρωτοδοκείο του Ναdor .


Oργανώσεις για τις δημόσιες ελευθερίες έχουν προγραμματίσει τη συγκέντρωση των μελών τους έξω από το αρμόδιο δικαστήριο και έχουν προειδοποιήσει ότι θα φιλιούνται στο στόμα προς ένδειξη διαμαρτυρίας.Το Σάββατο, άλλοι ακτιβιστές που διεκδικούν περισσότερες δημόσιες ελευθερίες, θα συγκεντρωθούν έξω από το Κοινοβούλιο στο Ραμπάτ. Καλούν όλους τους Μαροκινούς πολίτες να συμμετάσχουν « σε ένα μεγαλειώδες kiss-in για τη νομιμοποίηση της αγάπης σε μια χώρα που τους υποχρεώνει να την ζουν μυστικά ».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δύσκολες ώρες στο Eurogroup
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δύσκολες ώρες στο Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ