2013-10-10 10:20:21
Φωτογραφία για Στους ανακριτές ξανά ο Ρουπακιάς
Σημαντικές εξελίξεις δρομολογούνται στην ανάκριση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής τις επόμενες μέρες, καθώς οι ανακριτές Σπ. Γωργουλέας και Χαρ. Παπακώστας είναι έτοιμοι να διευρύνουν τον κατάλογο... των κατηγορουμένων με νέα ενεργά μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ επίκειται και παρέλαση προστατευόμενων μαρτύρων.

Σύμφωνα με την απολογία κατηγορουμένου στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο Γ. Ρουπακιάς ήταν στέλεχος στη ΧΑ και είχε τη δυνατότητα επαφής τόσο με τον πυρηνάρχη Γ. Πατέλη όσο και με τον Ν. Μιχαλολιάκο.

Σήμερα απολογείται συμπληρωματικά από το πρωί στους ανακριτές ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος μετήχθη από τις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου είναι προφυλακισμένος, ενώ λίγο αργότερα αναμένεται να καταθέσει αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης ο Γιάννης Αγγος, η προχθεσινή εξάωρη συμπληρωματική απολογία του οποίου παραμένει γρίφος, καθώς δεν έχει καταγραφεί τίποτα πέρα από το ότι δεν έχει σχέση με εγκληματικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.


Ο Ρουπακιάς είχε απολογηθεί αρχικά στην ανακρίτρια Πειραιά, μετά τη σύλληψή του, όπου είχε ομολογήσει ότι ήταν ο δράστης της δολοφονίας του 34χρονου ράπερ.

Ωστόσο, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για εγκληματική οργάνωση, οι ανακριτές συνέταξαν και εναντίον του κατηγορητήριο για το κακούργημα αυτό, βάσει του οποίου έχει κληθεί σήμερα σε απολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε απολογία άλλου κατηγορουμένου εμφανίζεται ως στέλεχος της οργάνωσης, που είχε τη δυνατότητα επαφής τόσο με τον πυρηνάρχη Γιώργο Πατέλη όσο και με τον αρχηγό.

Θα ερωτηθεί από τους ανακριτές εάν και από ποιον πήρε εντολή για την πράξη του καθώς και για τον ρόλο του στην Οργάνωση, καθώς έχουν καταρριφθεί τα επιχειρήματά του ότι ήταν απλό μέλος της Οργάνωσης, αφού όλοι οι μάρτυρες, άλλοι επώνυμα και άλλοι ως προστατευόμενοι, έχουν καταθέσει ενώπιον των ανακριτών ότι ήταν μέλος του πενταμελούς Συμβουλίου των ταγμάτων εφόδου στη Νίκαια.

Μετά την απολογία του, ανακριτές κι εισαγγελείς θα αποφασίσουν εάν θα κριθεί προφυλακιστέος και για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς κρατείται ήδη για τη δολοφονία Φύσσα.

Στο μεταξύ αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης αναμένεται να υποβάλει σήμερα ο 37χρονος Γιάννης Αγγος, που θεωρείται πρόσωπο - κλειδί στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, καθώς ήταν στην ίδια καφετέρια με το θύμα και την παρέα του, μαζί με έναν ακόμη κατηγορούμενο.

Ο προφυλακισμένος χρυσαυγίτης, οι τηλεφωνικές κλήσεις του οποίου τον ανέδειξαν σε κεντρικό πρόσωπο τη βραδιά της δολοφονίας, καθώς μέσω του κινητού του φέρεται ότι ειδοποίησε τα περισσότερα από τα πρόσωπα που κατέφθασαν στο σημείο της συμπλοκής, φέρεται δε να προκάλεσε και την αποστολή του sms από την τοπική οργάνωση που πήγε ως κάλεσμα στα «τάγματα εφόδου».

Ο Αγγος είχε παραδοθεί και οδηγηθεί στον ανακριτή το περασμένο Σάββατο, ενώ στην πρώτη του απολογία είχε αποποιηθεί οποιαδήποτε σχέση με την εγκληματική δραστηριότητα της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Στη συμπληρωματική του απολογία, που κράτησε περίπου 6 ώρες, είπε μόνο «αρνούμαι την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και δεν έχω συμμετάσχει σε καμία εγκληματική ενέργεια».

Οι συνήγοροί του είχαν πει ότι στο αίτημα αποφυλάκισης θα περιλαμβάνει και υπόμνημα με στοιχεία, κάτι που θεωρείται πιθανό να περιλαμβάνει αποκαλύψεις για τη βραδιά της δολοφονίας.

ΠΗΓΗ: Εθνος Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ