2013-10-10 11:28:21
Φωτογραφία για Πω, πω, τι είπε ο Αλέξης...!!!
ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

Kαι ο τελευταίος Έλληνας πολίτης (πλην Δένδια - Κεδίκογλου) ξέρει σήμερα ότι οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις παρακολουθούνται - και όχι μόνο από κρατικές υπηρεσίες

Δήλωσε ποτέ δημοσίως ο Αλέξης Τσίπρας πως παρακολουθείται το τηλέφωνό του; Μήπως αναφέρεται σε κάποια ανακοίνωση του κόμματός του; Τότε τι νόημα έχει δύο υπουργοί (Δένδιας - Κεδίκογλου) να του ζητούν εξηγήσεις δημοσίως για κάτι που δεν είπε, επειδή δημοσιεύτηκε πληροφορία πως το είπε σε κλειστή συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματός του; Η πολιτική, τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο, γίνεται πάνω στο τραπέζι και όχι κάτω από αυτό. Αλλά ας αφήσουμε τον κ. Τσίπρα ήσυχο.

Μπορεί να μας πει ο κ. Δένδιας πώς μπορεί να εγγυηθεί ότι οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις στην Ελλάδα είναι ασφαλείς, όταν ακόμα και μία συμμορία σαν τη Χρυσή Αυγή είχε ανθρώπους της μέσα στην ΕΥΠ, που την προστάτευαν από τις αναποδιές, και αντί να παρακολουθούν την εγκληματική της δράση τόσα χρόνια, παρακολουθούσαν όσους την ενοχλούσαν;


ΟΠΩΣ είναι γνωστό, ο Χαρίλαος Φλωράκης, όταν είχε στο γραφείο του κάποια εμπιστευτικής φύσης συζήτηση (όχι στο τηλέφωνο), ανέβαζε την ένταση του ραδιοφώνου του, ώστε ο πιθανός κοριός να μην μπορεί να καταγράψει τη συνομιλία του. Και τότε δεν υπήρχαν οι τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα, όπως μας τις περιέγραψε ο Έντουαρντ Σνόουντεν αποκαλύπτοντας το εφιαλτικό σχέδιο παγκόσμιων παρακολουθήσεων των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, στην Ελλάδα ένα θέμα, όσο σοβαρό κι αν είναι, δεν αργεί να ξεχαστεί, διότι τις περισσότερες φορές δεν ολοκληρώνεται με ευθύνη των συντεταγμένων οργάνων της πολιτείας, όπως η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές. Πού ήσασταν, κ. Δένδια, όταν στις 2 Φεβρουαρίου του 2006 ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης, ο Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας και ο Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος διοργάνωσαν εσπευσμένα συνέντευξη Τύπου με ξεχωριστό τελετουργικό τρόπο, που περιελάμβανε πίνακες και σχεδιαγράμματα που αποδείκνυαν την παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ 104 τηλεφώνων κρατικών και πολιτικών αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων του Έλληνα πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Αμύνης!

ΟΙ ΤΡΕΙΣ υπουργοί ανακοίνωσαν ότι από τις έρευνες που διενεργήθηκαν μετά την ενημέρωση προέκυψε πως το σύστημα λειτουργούσε με τη χρήση καρτοτηλεφώνων σε ένα γεωγραφικό τρίγωνο, στο οποίο περιλαμβανόταν και η αμερικανική πρεσβεία. Μάλιστα, ένα από τα τηλέφωνα της λίστας υποκλοπών ανήκει στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Ανακοίνωσαν επίσης ότι η μυστική δικαστική έρευνα, που κράτησε σχεδόν έντεκα μήνες, δεν εντόπισε τα φυσικά πρόσωπα των υποκλοπών! Καθώς οι έρευνες συνεχίζονταν φτάσαμε και στον τερματικό σταθμό των υποκλοπέων που βρίσκονταν στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, δηλαδή στην έδρα της περιβόητης Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, της NSA.

ΤΟ ΝΕΟ δεν ήταν ξαφνικό και η επίσπευση της δημοσιοποίησής του έγινε όταν η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα "Τα Νέα". Όμως, σχεδόν έναν χρόνο πριν, στις 10 Μαρτίου του 2005, ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Γ. Κορωνιάς ενημερώνει την κυβέρνηση ότι μέσω της εταιρείας του παρακολουθούνταν από το 2004 τα τηλέφωνα του πρωθυπουργού και δεκάδων άλλων προσώπων - συνολικά 104! Η παρακολούθηση είχε οργανωθεί με την ενεργοποίηση του λογισμικού της εταιρείας που αφορούσε νόμιμες παρακολουθήσεις. Ο κ. Κορωνιάς αναγκάστηκε να πάει τη συγκεκριμένη μέρα, διότι την προηγούμενη ο 39χρονος Κώστας Τσαλικίδης, προϊστάμενος του τμήματος σχεδιασμού δικτύου της Vodafone, βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του στον Κολωνό. Τι έγινε από εκεί και πέρα; Ο Γολιάθ διέταξε να το βουλώσετε (και εσείς, και οι άλλοι του Γιωργάκη), όπως και κάνατε κ. Δένδια.

ΑΛΛΩΣΤΕ, και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης ξέρει σήμερα ότι οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις παρακολουθούνται, και όχι μόνο από κρατικές υπηρεσίες. Σε συναντήσεις επιχειρηματιών, είναι κανόνας όταν τα θέματα που συζητούνται είναι σοβαρά να βγαίνουν οι μπαταρίες από τα κινητά τηλέφωνα, διότι και κλειστά να είναι, η τεχνολογία επιτρέπει να σε ακούνε! Με λίγα λόγια, κ. Δένδια, να μιλάτε λιγότερο, ειδικά στο τηλέφωνο, διότι θεωρείται βέβαιο ότι σας παρακολουθούν.

[email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ