2012-04-10 20:54:22
Φωτογραφία για Κινητοποίηση Πακιστανών στο κέντρο της Νέας Ιωνίας
Την αντίθεσή τους στις επιθέσεις που έχουν δεχτεί συμπατριώτες τους το τελευταίο διάστημα βροντοφώναξαν δεκάδες Πακιστανοί μετανάστες στην πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Νέας Ιωνίας... το απόγευμα της Κυριακής 8 Απριλίου. Το περιστατικό που ξεχείλισε το ποτάμι της οργής των μεταναστών αποτέλεσε το επεισόδιο που έγινε το απόγευμα της Κυριακής 25 Μαρτίου στην πλατεία Σημηριώτη και για το οποίο οι μετανάστες καταγγέλλουν πως δύο Πακιστανοί δέχτηκαν ρατσιστική επίθεση από Έλληνες ενώ στη συνέχεια υπέστησαν ξυλοδαρμό και από αστυνομικούς που συνεχίστηκε και στο Α.Τ. Νέας Ιωνίας.

Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας καθώς και από τοπικούς φορείς και σωματεία με σημείο συγκέντρωσης την πλατεία Σημηριώτη. Εκεί ο Πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, κ. Τζαβέντι Ασλάν καταδίκασε την τρομοκρατία που ασκούν φασιστικά στοιχεία και η αστυνομία εις βάρος Πακιστανών και ζήτησε να σταματήσουν οι επιθέσεις αλλά και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της επίθεσης στους μετανάστες την 25η Μαρτίου
. Ακολούθησαν μηνύματα καταδίκης των επιθέσεων και συμπαράστασης προς τους μετανάστες από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, κ. Νίκο Αδαμόπουλο, τον Δημοτικό Σύμβουλο Νέας Ιωνίας, κ. Πρόδρομο Αβακουμίδη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Αθήνας, κ. Πέτρο Κωνσταντίνου, το μέλος της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), κ. Στέλιο Μιχαηλίδη καθώς και από εκπρόσωπο της Επιτροπής Κατοίκων Πευκακίων-Περισσού. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία άλλου, εκτός του κ. Αβακουμίδη. Εκπροσώπου της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις στήριξης που είχαμε ακούσει πριν λίγες ημέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.  

Μετά τους χαιρετισμούς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 77χρονου συνταξιούχου που αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα αλλά και των δύο Πακιστανών που θυσιάστηκαν για να σώσουν δύο Έλληνες συμπολίτες τους στο Κρυονέρι Αττικής. Στη συνέχεια οι Πακιστανοί πραγματοποίησαν πορεία κρατώντας πανό και πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα κατέληξαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας, όπου έκαναν καθιστική διαμαρτυρία. Εκεί αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Διοικητή, κ. Ρήγα, στον οποίο έθεσαν τα παράπονα τους για τη στάση της αστυνομίας με τον Διοικητή να τονίζει πως οι αστυνομικοί του Α.Τ. δεν πείραξαν κανέναν μετανάστη. Εδώ πρέπει να αναφερθεί πως ζητήθηκε από τον Διοικητή να είναι παρόντες στη συνάντηση και εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ που κάλυπταν δημοσιογραφικά την κινητοποίηση αλλά ο ίδιος αρνήθηκε.

Η απάντηση του διοικητή φάνηκε πως δεν κάλυψε τους εκπροσώπους των μεταναστών που τόνισαν πως το θέμα θα έχει και συνέχεια ενώ πρέπει να αναφερθεί πως έχει κατατεθεί και μήνυση στο Α.Τ.

Η πορεία συνεχίστηκε και τερματίστηκε στην πλατεία Σημηριώτη και εδώ οφείλουμε να σημειώσουμε πως οι μετανάστες ήταν κόσμιοι καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης και δεν δημιουργήθηκε κάποιο παρατράγουδο ή έκτροπο, ενώ και η στάση της αστυνομίας ήταν διακριτική.xtypos.eu Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ