2013-10-11 11:12:06
Φωτογραφία για ΣΛΟΥΚΑΣ : ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ, ΑΛΛΑ...
Ο Ολυμπιακός πέρασε ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στον Ηλυσιακό για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου και πλέον άπαντες στο «στρατόπεδο» των Πρωταθλητών Ευρώπης στρέφουν την προσοχή τους στο τζάμπολ της Α1.

Το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, θα γίνει στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ και με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στους μείον δύο βαθμούς. Ο Κώστας Σλούκας τόνισε σε δηλώσεις του στο "pamesports.gr", ότι οι ερυθρόλευκοι λόγω αυτής της τιμωρίας θα παίξουν ουσιαστικά με την πλάτη στον τοίχο, έχοντας μόνο τη νίκη στο μυαλό τους.

«Δείξαμε την απαιτούμενη σοβαρότητα και καταφέραμε να φτάσουμε εύκολα στη νίκη και την πρόκριση απέναντι σε μία σχετικά μέτρια ομάδα, όπως είναι ο Ηλυσιακός. Τώρα κοιτάμε την συνέχεια. Έχουμε πολύ δύσκολο έργο μπροστά μας. Ξεκινάμε τις υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα απέναντι στον Παναθηναϊκό, που στην ουσία παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο και αυτό που θέλουμε είναι να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα», είπε αρχικά ο Κώστας Σλούκας μετά το τέλος του ματς στα Ιλίσια.


Πόσο σας βοηθάει από ψυχολογική πλευράς μια τόσο ευρεία νίκη, όπως αυτή κόντρα στον Ηλυσιακό, για το ντέρμπι που έρχεται κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο;

«Δεν μπορείς να πεις ότι μας βοηθάει σε τόσο σημαντικό βαθμό στην ψυχολογία μας. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να φανούμε έτοιμοι την Δευτέρα στο ΣΕΦ και φυσικά έχουμε μπροστά μας τέσσερις μέρες για να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το ματς».

Είστε έτοιμοι για το ντέρμπι, δεδομένης της κούρασης από την προετοιμασία, τα φιλικά και το ταξίδι στην Βραζιλία;

«Είναι η αρχή της χρονιάς και είναι λογικό πιστεύω η ομάδα να μην είναι έτοιμη ακόμη. Βέβαια, θεωρώ ότι ούτε ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος. Το γεγονός ότι το ντέρμπι είναι το πρώτο μας παιχνίδι στο πρωτάθλημα είναι δύσκολο, αλλά θα πρέπει να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και αυτό είναι η νίκη».

Το ΣΕΦ την Δευτέρα θα είναι άδειο, πόσο σας επηρεάζει αυτό;

«Πολύ. Είναι εξαιρετικά δύσκολο για εμάς να παίξουμε κόντρα στον Παναθηναϊκό χωρίς τον κόσμο μας. Αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα πρέπει να φτάσουμε στη νίκη, όπως και να έχει, γιατί το θέλουμε».

Και βέβαια ξεκινάτε το πρωτάθλημα, έχοντας την αφαίρεση δύο βαθμών «Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο είμαστε και με την πλάτη στον τοίχο!».

Σε λίγες μέρες όμως ξεκινάει και η Ευρωλίγκα (ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μάλαγα στις 18/10). Πόσο εφικτή είναι η κατάκτηση του τροπαίου για τρίτη σερί χρονιά;

«Όλες οι ομάδες ξεκινάνε την σεζόν και θέλουν να φτάσουν ως το Final-Four. Το ίδιο θέλουμε και εμείς αλλά και η οποιαδήποτε ομάδα στην διοργάνωση. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι το κάθε ματς ξεχωριστά και να πάμε βήμα-βήμα. Από εκεί και πέρα και έχοντας και λίγη τύχη, να βρεθούμε στα πλέι οφ και μετά φυσικά στο Final Four».

Ο 23χρονος γκαρντ θα διανύσει την τρίτη του σεζόν στον Ολυμπιακό και είναι για ακόμη μία χρόνια έτοιμος να θέσει εαυτόν στην διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα και να κάνει ό,τι του ζητηθεί για να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις τους «ερυθρόλευκους».

Εσύ πόσο έτοιμος νιώθεις να επωμιστείς μεγαλύτερες ευθύνες ενόψει της νέας σεζόν;

«Σίγουρα είμαι κατά ένα χρόνο πιο έτοιμος από ότι ήμουν την περσινή σεζόν. Θα προσπαθήσω να κάνω αυτό που μου ζητάει η ομάδα και να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ. Θα κάνω αυτό που θα μου ζητήσει ο κόουτς, είτε είναι περισσότερες μπάλες είτε οτιδήποτε χρειάζεται η ομάδα, εγώ θα είμαι έτοιμος να το κάνω».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ