2013-10-11 11:33:03
Φωτογραφία για Ενδυνάμωση τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας
Την περαιτέρω ενδυνάμωση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας έχει στόχο το ταξίδι της υπουργού Τουρισμού κυρίας Ολγας Κεφαλογιάννη στη Μόσχα. Η υπουργός θα αναχωρήσει... στις 13 Οκτωβρίου για τη ρωσική πρωτεύουσα, όπου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Vladimir Medinskiy και υψηλόβαθμα στελέχη της ρωσικής κυβέρνησης, όπως ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού κ. Aleksandr Radkov και ο αναπληρωτής επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού κ.Evgeniy Pisarevskiy.

Αντικείμενο στις συνομιλίες θα αποτελέσει η προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού στη χώρα, όπως ο θρησκευτικός, ο θαλάσσιος, ο αθλητικός και ο τουρισμός υγείας. Εξάλλου, με βασική προϋπόθεση την απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης visa, η ρωσική αγορά είναι πρόσφορη για την προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού που διαμορφώνονται στην Ελλάδα, με κυριότερες την «υγεία - ευεξία» εάν συνδεθεί και με τη γαστρονομία, τον πολιτιστικός τουρισμό σε συνδυασμό με καλοκαιρινές διακοπές, τον τουρισμό πόλεων με άξονες την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και τον θρησκευτικό τουρισμό.


Θεαματική αύξηση το 2013

Η αύξηση από τη ρωσική αγορά είναι θεαματική το 2013, καθώς εκτιμάται ότι εφέτος θα ξεπεράσουν το ένα εκατ. αφίξεις, αγγίζοντας ίσως και το 1,2 εκατ., από 874.786 τουρίστες το 2012. Σύμφωνα με το Γενικό προξενείο της Ελλάδος στη Μόσχα, στο πρώτο οκτάμηνο του έτους (Ιαν.-Αυγ.), ο συνολικός αριθμός θεωρήσεων ανήλθε στις 776.732 έναντι 495.312 για το αντίστοιχο διάστημα του 2012, αυξημένος κατά 56,81%. Ειδικότερα, τον Αύγουστο ο αριθμός θεωρήσεων Visa ανήλθε στις 176.560, ενισχυμένος κατά 40,59%, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2012. Αυξημένες κατά 32,4% σε ετήσια βάση είναι και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το επτάμηνο (Ιαν. - Ιουλ.) φθάνοντας στα 591,5 εκατ. ευρώ, από 446,8 εκατ. ευρώ το 2012.

Το 2012 σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Τράπεζας της Ελλάδος, η μέση διάρκεια παραμονής των Ρώσων ανά ταξίδι ήταν 10,9 ημέρες, με μέση τουριστική δαπάνη ανά άτομο τα 1.079 ευρώ. Αντίστοιχα, το ενδεικτικό κόστος οργανωμένου ταξιδιού για πέντε ημέρες στη χώρα είναι 1.300 ευρώ.

Η Ελλάδα έχει μερίδιο 4,51% του εξερχόμενου τουρισμού της Ρωσίας (στοιχεία του 2012). Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ταξιδιωτικές δαπάνες της Ρωσίας ανέρχονται σε 32,5 δισ. δολάρια, κατατάσσοντάς τη έβδομη «πολυτιμότερη» τουριστική αγορά του κόσμου.

Ρώσοι ανταποκριτές στην Ολυμπία για την Αφή της Φλόγας

Εν τω μεταξύ, αποστολή αρχισυντακτών της Ενωσης Περιφερειακών ΜΜΕ της Ρωσίας (ARS-Press) βρέθηκαν στην Πελοπόννησο από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου, για να καλύψουν την τελετή Αφής της Φλόγας των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν στη πόλη Σότσι της Ρωσίας, τον Φεβρουάριο του 2014. Την διοργάνωση του ταξιδιού ανέλαβε ο όμιλος Aldemar σε συνεργασία με τη Bluebird Airways, τον TezΤour και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Το Βήμα
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ