2013-10-12 01:59:03
Φωτογραφία για Γνωρίζουμε την αεροσφαίριση (airsoft)
Με την παρούσα ανακοίνωση οι κάτωθι Σύλλογοι Αεροσφαίρισης (με αλφαβητική σειρά):

1. Λέσχη Αεροσφαίρισης Αχαΐας (Λ.Α.Α.),

2. Λέσχη Αεροσφαίρισης Πελοποννήσου (Λ.Α.Π.) 3. Σύλλογος Αεροσφαίρισης Αλεξανδρούπολης,

4. Σύλλογος Αεροσφαίρισης Λέσβου RANGERS και το

5. Σωματείο Αεροσφαίρισης Νέων Δημιουργικών Μέσων Ενασχόλησης (Σ.Α.Ν.Δ.Μ.ΕΝ.),

θα θέλαμε από κοινού να σας ενημερώσουμε, δίνοντας διευκρινίσεις για λανθασμένες πληροφορίες που τυχόν υπάρχουν για την δραστηριότητα της αεροσφαίρισης.

Η αεροσφαίριση (airsoft) είναι μια ομαδική δραστηριότητα ελευθέρου χρόνου με την μορφή παιχνιδιού, που λαμβάνει χώρα παγκοσμίως από το 1980. Διεξάγεται σε οριοθετημένο χώρο, μεταξύ δύο ή περισσότερων ομάδων, οι οποίες συναγωνιζόμενες σύμφωνα με ορισμένους κανόνες, προσπαθούν να πραγματώσουν αντικειμενικούς σκοπούς, με την χρήση ειδικών αεροβόλων, που εκτοξεύουν πλαστικά σφαιρίδια 6 ή 8 χιλιοστών, τα οποία είναι ακίνδυνα για τους αθλούμενους, αφού χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερα ασθενή ισχύ τους
. 
Η δραστηριότητα της αεροσφαίρισης αφορά την σύγχρονη μεταφορά παιχνιδιών όπως “κλέφτες κι αστυνόμοι” που παίζαμε μικροί στις γειτονιές μας ή ακόμη και την ενσάρκωση ποικίλων ρόλων βιντεοπαιχνιδιών και ταινιών. Πραγματοποιείται δε, κυρίως σε δασικούς χώρους με σεβασμό προς τον φυσικό πλούτο αυτών.

Επιπρόσθετα η αεροσφαίριση περιλαμβάνει και την συλλογή αεροβόλων τύπου airsoft με την μορφή μοντελισμού.
Η δραστηριότητα ουδεμία σχέση έχει με τυχόν εκπαίδευση για οιουδήποτε λογής σκοπό, πέραν της άθλησης, του παιχνιδιού και της διασκέδασης. Παρομοίως ουδεμία σχέση έχει με οποιαδήποτε πολιτική ή άλλη κοινωνική ιδεολογία.


Υπενθυμίζουμε πως τα αεροβόλα τύπου airsoft υπάγονται στον Νόμο 2168/93 "Περί όπλων και εκρηκτικών", όπου αναφέρεται ρητώς στο Άρθρο 7, Παρ. 3 ότι, “Για την κατοχή αεροβόλων όπλων και τυφεκίων αλιείας δεν απαιτείται άδεια. Απαγορεύεται η κατοχή τους απο άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους”. Οποιαδήποτε χρήση πέραν της δραστηριότητας για την οποία προορίζονται, απαγορεύεται. 
Επίσης τα αεροβόλα τύπου airsoft δε δύναται να μετατραπούν σε πυροβόλα όπλα, λόγω των υλικών κατασκευής τους όπως έχει αποφανθεί το αρμόδιο τμήμα Όπλων και Εκρηκτικών της Γ.Α.Δ.Α. και εισάγονται νόμιμα στην χώρα μας.


Η Λέσχη Αεροσφαίρισης Αχαΐας (Λ.Α.Α.), η Λέσχη Αεροσφαίρισης Πελοποννήσου (Λ.Α.Π.), ο Σύλλογος Αεροσφαίρισης Αλεξανδρούπολης, ο Σύλλογος Αεροσφαίρισης Λέσβου RANGERS και το Σωματείο Αεροσφαίρισης Νέων Δημιουργικών Μέσων Ενασχόλησης (Σ.Α.Ν.Δ.Μ.ΕΝ.), θα βρίσκονται πάντα κοντά στους παίχτες και φίλους της αεροσφαίρισης και θα είναι έτοιμοι να δράσουν οποιαδήποτε στιγμή για την προάσπιση των σκοπών για τους οποίους δημιουργήθηκαν.

Με εκτίμηση,
 τα Δ.Σ.

Σωματείου Αεροσφαίρισης Νέων Δημιουργικών Μέσων Ενασχόλησης (Σ.Α.Ν.Δ.Μ.ΕΝ.)

Λέσχης Αεροσφαίρισης Πελοποννήσου (Λ.Α.Π.),

Λέσχης Αεροσφαίρισης Αχαΐας (Λ.Α.Α.),

Συλλόγου Αεροσφαίρισης Αλεξανδρούπολης,

Συλλόγου Αεροσφαίρισης Λέσβου RANGERS
airsoft.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ