2013-10-12 13:02:01
Φωτογραφία για GP Ιαπωνίας:Πρώτη pole για τον Γουέμπερ
Ο Μαρκ Γουέμπερ ήταν για πρώτη φορά ταχύτερος από τον Σεμπάστιαν Φέτελ στις κατατακτήριες δοκιμές της Ιαπωνίας. Pole position για τον Αυστραλό που ξεκαθάρισε πως δεν θα "θυσιαστεί" για τον teammate του.

Μετά από τέσσερις σερί pole positions στη Σουζούκα ο Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull) αρκέστηκε στη δεύτερη θέση. Ο τρις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής που μπορεί να "σφραγίσει" τον τίτλο στην Ιαπωνία ήταν δύο δέκατα αργότερος από τον teammmate του, Μαρκ Γουέμπερ.

Για πρώτη φορά φέτος ο Αυστραλός οδηγός "νίκησε" τον teammate του και με χρόνο ένα λεπτό και 30.915 δευτερόλεπτα εξασφάλισε την πρώτη φετινή pole position στη σεζόν, την τελευταία στην καριέρα του στη Φόρμουλα 1.

 Φέτελ είχε ενημερωθεί πως είχε πρόβλημα με το KERS. Ωστόσο η μέρα ανήκει στον Γουέμπερ: "Στο τέλος κάναμε τους γύρους που έπρεπε και είναι ωραίο να έχω την pole στον τελευταίο αγώνα στη Σουζούκα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο κομμάτι της πίστας. Ενθουσιάζει τους οδηγούς. Ήταν πραγματικό highlight".


Δεν περιμένει πως θα του δοθούν εντολές να βοηθήσει τον Φέτελ να πάρει τον τίτλο και δεν φαίνεται διατεθειμένος να το κάνει, αφού δεν έχει ξεχαστεί το "Multi 21". Ίσως δεν θα χρειαστεί καν αν συνεχιστεί η "μίζερη" εμφάνιση του Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari) στον αγώνα.

Ο Ισπανός ήταν μόλις 8ος. Αυτή τη θέση θέλει να αποφύγει στον αγώνα, αφού με νίκη του Φέτελ και τερματίζοντας ο ίδιος 8ος ή χαμηλότερα, χάνει τον τίτλο τέσσερις αγώνες πριν το τέλος.

Ο Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) ήταν τρίτος μπροστά από τον δυνατό Ρομαίν Γκροζάν (Lotus). Ο Γάλλος παλεύει για να είναι επικεφαλής στη Lotus το 2014 και ήταν ταχύτερος από τον Κίμι Ράικονεν για τρίτο συνεχόμενο αγώνα. Ο Ράικονεν ήταν μόλις 9ος. 5ος ήταν ο Φελίπε Μάσα (Ferrari) και 6ος ο Νίκο Ρόσμπεργκ (Mercedes).

Το Top10 έκλεισαν ο άνθρωπος των ημερών Nίκο Χούλκενμπεργκ (Sauber) και ο Τζένσον Μπάτον (McLaren).

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ