2013-10-12 15:21:04
Φωτογραφία για ΔΝΤ: Να συνεχιστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη
Την ανάγκη να συνεχιστεί στην Ευρωζώνη η προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ακόμη και στις πιο πλούσιες χώρες της, ώστε να τονωθεί η βελτιούμενη αλλά... ακόμη ασθενική ανάπτυξή της, εξέφρασε ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ρεζά Μογκάνταμ.

Το ΔΝΤ προβλέπει ότι οι περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης θα εξέλθουν από την ύφεση το 2014, ωστόσο τονίζει πως οι μεταρρυθμίσεις στα πεδία των εργασιακών σχέσεων, των υπηρεσιών και του εμπορίου είναι αναγκαίες για να τονωθεί η ανάπτυξη.

«Έχει επιτευχθεί πρόοδος τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά η αύξηση της ανάπτυξης και η επιτάχυνση του ρυθμού δημιουργίας θέσεων εργασίας αποτελούν μείζονες προκλήσεις, οι οποίες απαιτούν συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες», σημείωσε ο Μογκαντάμ και πρόσθεσε ότι υπάρχει ανάγκη να γίνουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στις χώρες με πλεονάσματα.

Σημειώνεται πάντως ότι την Πέμπτη η γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ διευκρίνισε ότι το ΔΝΤ δεν κάνει λόγο για νέα οριζόντια μέτρα όσον αφορά την Ελλάδα, επικεντρώνοντας την προσοχή της στην ανάγκη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και στις διαβουλεύσεις μεταξύ ΔΝΤ, Ευρωπαίων εταίρων και ελληνικών αρχών.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ