2013-10-14 13:38:04
Φωτογραφία για Πρώην προπονητής της Παναχαϊκής υποψήφιος να οδηγήσει την Εθνική Αυστραλίας στο Μουντιάλ!
Ο ομογενής τεχνικός της Βίκτορι Μελβούρνης, Άγγελος Ποστέκογλου, είναι μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση τού ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Αυστραλίας.

Ο Γερμανός τεχνικός των Σόκερους, Χόλτζερ Οσιέκ, απολύθηκε μετά την ταπεινωτική ήττα της ομάδας του με 6-0 σε φιλικό αγώνα με τη Γαλλία. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα με αυτό το σκορ για την εθνική Αυστραλίας, καθώς είχε προηγηθεί αυτή με τη Βραζιλία.

Μεταξύ αυτών που ακούγονται ως πιθανοί αντικαταστάτες του Οσιέκ είναι οι Άγγελος Ποστέκογλου, Τόνι Πόποβιτς και Γκράαμ Άρνολντ από την Αυστραλία, αλλά και οι Ζεράρ Ουγιέ, Γκους Χίντινκ, Μαρσέλο Μπιέλσα και Φρανκ Ράικαρντ από άλλες χώρες.

Σημειώνεται ότι η Αυστραλία έχει προκριθεί στους τελικούς του Μούντιαλ, αλλά η ομάδα παρουσιάζει σημάδια «αποσύνθεσης» και ο νέος τεχνικός έχει μόλις οκτώ μήνες μπροστά του για να την προετοιμάσει σωστά.


Αρκετοί σχολιαστές στην Αυστραλία υποστηρίζουν ότι η θέση θα πρέπει να δοθεί στον Άγγελο Ποστέκογλου, ο οποίος, ως προπονητής, έχει κερδίσει τέσσερα πρωταθλήματα (δύο με την Ελλάδα Μελβούρνης και δύο με τη Μπρίσμπαν).

Ο ίδιος ο Ποστέκογλου, όταν ρωτήθηκε σχετικά μετά τη λήξη του αγώνα της ομάδας του, Βίκτορι, εναντίον της Χαρτ, στο μελβουρνιώτικο ντέρμπι, το οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 45.000 θεατές και έληξε ισόπαλο 0-0, δήλωσε:

«Η θέση του προπονητή της εθνικής Αυστραλίας είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει να επιλεγεί ο καλύτερος. Δεν θα πρέπει να μας ενδιαφέρει αν είναι από την Αυστραλία ή το εξωτερικό, αρκεί να είναι ο καλύτερος».

Υπενθυμίζεται ότι ο 48χρονος Ποστέκογλου (ο οποίος διέπρεψε και ως παίκτης με την Ελλάδα Μελβούρνης και κέρδισε πρωταθλήματα) υπήρξε και προπονητής της Παναχαϊκής για σχετικά μικρό χρονικό διάστημα.

Στο μεταξύ, στο ντέρμπι του Σαββάτου, το πρώτο της σεζόν, έκανε το ντεμπούτο του και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος τα πήγε πολύ καλά και η απόδοσή του εγκωμιάστηκε από τον αυστραλιανό Τύπο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ