2013-10-14 14:14:06
Φωτογραφία για Βράζει η Ιεράπετρα για το νοσοκομείο - Νέες κινητοποιήσεις
Στα χαρακώματα για το νοσοκομείο τους μπαίνουν για μία ακόμη φορά οι Ιεραπετρίτες που πραγματοποιούν την ερχόμενη Πέμπτη διαμαρτυρία ενώ θα προχωρήσουν... και στο συμβολικό αποκλεισμό του δημαρχείου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η τοπική κοινωνία απαιτεί να αποκατασταθεί άμεσα η εύρυθμή λειτουργία του νοσοκομείου.

Η Ανοιχτή επιτροπή Ιεράπετρας και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσομείου καλούν τους κατοίκους και τους φορείς του δήμου να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην κινητοποίηση της 17ης Οκτωβρίου.

Παράλληλα τονίζουν ότι αυτή θα είναι η αρχή ενός νέου αγώνα που δεν θα σταματήσει έως ότου καλυφθούν όλες οι απαιτούμενες θέσεις γιατρών και άλλου προσωπικού και έως ότου διασφαλιστεί η διατήρηση και πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου. 

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται:

Το νοσοκομείο μας διανύει την κρισιμότερη περίοδο στην ιστορία του, με προφανείς τις προθέσεις κατάργησής του και μετατροπής του σε Κέντρο Υγείας (αλλαγή χαρακτήρα κατά τον κ
. Γεωργιάδη που συνεχίζει απτόητος το έργο κατεδάφισης του ΕΣΥ). Ήδη από τις 17 του μήνα, μετά την παθολογική αδυνατεί να εφημερεύσει και η χειρουργική κλινική λόγω έλλειψης γιατρών. Σοβαρές ελλείψεις και μετακινήσεις προσωπικού προς άλλα νοσοκομεία, υποχρηματοδότηση, κλείσιμο ολόκληρων κλινικών: η διάλυση, παίρνει, πια, τραγικές διαστάσεις. Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την οριστική συρρίκνωση-διάλυση του Νοσοκομείου μας που θα οδηγήσει στο κλείσιμό του.

Δυστυχώς, οι αρμόδιοι και οι ιθύνοντες έχουν αναλάβει να κωλυσιεργούν και να καθησυχάζουν τον κόσμο στηρίζοντας τις κυβερνητικές πολιτικές, την ίδια στιγμή που, στα λόγια, υπεραμύνονται της υπεράσπισης του Νοσοκομείου και καταδικάζουν τη σχεδιαζόμενη αποψίλωση – υποβάθμισή του.

Για τους κατοίκους του δήμου μας, που έχουμε δει την Ιεράπετρα να απογυμνώνεται από όλες σχεδόν τις υπηρεσίες της, μία είναι η απάντηση στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης: ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΟΥΤΕ ΕΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΥ, ΟΥΤΕ ΜΙΑΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ. Φτάνει πια με την ερημοποίηση του τόπου μας!

Η Ανοιχτή Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12/10, και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας καλούν σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας και αποκλεισμό του Δημαρχείου στις 17 Οκτωβρίου.

Απαιτούμε, το λιγότερο, τη διατήρηση του οργανογράμματος του Γ.Ν – Κ.Υ Ιεράπετρας, όπως ορίστηκε και δημοσιεύτηκε στην Εφημ. της Κυβέρνησης τον Οκτώβριο του 2012, και την ενίσχυση του αριθμού των γιατρών έτσι ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 45 ειδικευμένων γιατρών που χρειάζεται το νοσοκομείο για να λειτουργήσει με ασφάλεια και να προσφέρει τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας στου πολίτες της Ιεράπετρας. Αυτό συνεπάγεται, άμεσα, τη στελέχωσή του με μόνιμο ιατρικό προσωπικό που περιλαμβάνει, κατ' ελάχιστο: 4 παθολόγους, 4 καρδιολόγους, 4 παιδιάτρους, 2 πνευμονολόγους, 3 ορθοπεδικούς, ο γενικούς γιατρούς, 4 χειρούργους, 2 μαιευτήρες-γυναικολόγους, 3 ακτινοδιαγνώστες, 3 οδοντίατρους 3 βιοπαθολόγους, 2 οφθαλμίατρους, 4 αναισθησιολόγους και 2 ωτορινολαρυγγολόγους.

Απαιτούμε τη άμεση πρόσληψη του μόνιμου ιατρικού, τεχνικού, διοικητικού και άλλου προσωπικού που χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Απαιτούμε την επαρκή χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων του δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής που εξυπηρετεί.

Απαιτούμε την αυτόνομη διοίκηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ώστε να έχει το δικό του προσωπικό και τη δική του χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και να πάψει να αποτελεί δεξαμενή κάλυψης των αναγκών άλλων νοσοκομείων εντός και εκτός νομού.

Απαιτούμε την καθολική, δωρεάν πρόσβαση όλων στις υπηρεσίες υγείας.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ