2013-10-14 22:20:18
Φωτογραφία για Ρωσικά και κινεζικά μηνύματα περιείχε το κομπιούτερ του Σνόουντεν
Δεν θα μπορούσαν να βλάψουν την αμερικανική πολιτική

Το κομπιούτερ που είχε μαζί του στο Χονγκ Κονγκ και έφερε κατόπιν στη Μόσχα ο Εντουαρντ Σνόουντεν δεν περιείχε στοιχεία εμπιστευτικού και απόρρητου χαρακτήρα τα οποία, αν διαβαζόταν από «μη αρμόδιους», θα ήταν δυνατόν να βλάψουν την  αμερικανική πολιτική, αποκάλυψε την  Κυριακή πρώην  πράκτορας της CIA, ο οποίος επισκέφθηκε τον Σνόουντεν την περασμένη εβδομάδα.

Σε δήλωση του στο πρακτορείο Reuters, αναφέρει ότι αυτά με τα οποία ήταν «φορτωμένο» το λάπτοπ του Σνόουντεν αποτελούσαν «μέρος μηνυμάτων ρωσικών και κινεζικών πηγών τα οποία συγκεντρώνει η (αμερικανική) Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA)».

Την Κυριακή επίσης οι New York Times αποκάλυψαν ότι από το 2009 η CIA «είχε χτυπήσει το καμπανάκι κίνδυνου» για τον Εντουαρντ Σνόουντεν αλλά «δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή» από τους αρμόδιους. Και όχι μόνο αυτό. Στον Σνόουντεν «παραχωρήθηκε άδεια εισόδου σε χώρους υψηλής ασφάλειας», γράφει η εφημερίδα.

Η «αρνητική εικόνα» της CIA για τον φυγά πρώην υπάλληλο της NSA «προφανώς δεν έφθασε ποτέ στο κλιμάκιο έλεγχου» ή αν έφθασε «δεν της δόθηκε η πρέπουσα σημασία» παραδέχθηκαν αξιωματούχοι της NSA οι οποίοι έδωσαν τις σχετικές πληροφορίες στους NY Times.
BHMA
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα οφέλη του γέλιου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα οφέλη του γέλιου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ